Μετά την αποκάλυψη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπαγε τους καθρέπτες στο Μαξίμου επειδή δεν τον έδειχναν ωραίο όπως πριν, το Επιτελικό Προπαγανδιστικό Σύστημα έριξε στην αγορά της λίστας Πέτσα το μεγάλο όπλο. Ποιο ήταν αυτό; Ο αξιακός κώδικας του πρωθυπουργού, που δεν ταιριάζει, λέει, με αυτόν των δεξιών συμποσιαστών της σπαρτιάτικης σύσκεψης.

Ads

Με τις λιγοστές δυνάμεις μου, ρίχθηκα στην μάχη της αποκωδικοποίησης του περίφημου κώδικα, που στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάτι σαν τον κώδικα Ντα Βίντσι, αλλά σύντομα διαπίστωσα ότι δεν είχε σχέση με τις φαντασιοπληξίες του Νταν Μπράουν. Λοιπόν φίλοι μου αγαπημένοι, όπως θα’ λεγε και ο αείμνηστος Άλκης Στέας: Ο αξιακός κώδικας Μητσοτάκη κατ’ αρχάς δεν είναι κώδικας, αλλά ένας κωδικός, τάλε-κουάλε μ’ έναν κωδικό του Χρηματιστηρίου.

Αλλά όχι οποιουδήποτε δείκτη, είτε τον λένε Dow Jones, είτε Dax, είτε ακόμη και Nikei. Είναι ένας κωδικός που περιέχει άπειρους υπο=κωδικούς, ο καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει ένα ή περισσότερα δυνατά deals. Για παράδειγμα, στο tvxs διάβαζα την καίρια επισήμανση του Στέλιου Κούλογλου ότι το deal για να περάσει η Ελλάδα στην απολιγνιτοποίηση άμεσα, ενώ η Γερμανία είχε αρχικά θέσει ως στόχο το 2038 και η Πολωνία το 2049, αυτό το deal έγινε προεκλογικά και έπρεπε να υλοποιηθεί μετεκλογικά.

Μιλάμε για ΤΟΝ υπο-κωδικό του αξιακού κώδικα! Και μάλιστα υπέρ του φυσικού αερίου που είναι εισαγόμενο και γι’ αυτό πολύ είχε σκοτισθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός για το ισοζύγιο.  

Ads

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ως ο οικολόγος των οικολόγων. Εδώ είναι που η Γκρέτα Τούνμπεργκ έβαλε τα κλάματα και δεν μπορούσε να την κατηγορήσει ούτε ο μπαρουτοκαπνισμένος οικολόγος Ντανιέλ κον Μπεντίτ. Άντε τώρα εσύ να κάνεις απεργία πείνας, όπως η πατριώτισσα από την Ρόδο, που έλαβε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Το να σπάσεις τον αξιακό κώδικα και, κυρίως, τους υπο-κωδικούς που κρύβονται κάτω από τα νομοσχέδια-ποταμούς με τα νομικίστικα τεχνάσματα, θέλει δουλειά. Ρωτάτε αν θα έσπαγα και τους υπο-κωδικούς; Ελάτε τώρα! Δεν είμαι και ο Άλαν Τούρινγκ….

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.