Η UEFA προχωρά κανονικά στο πλάνο της για αναδόμηση του Champions League.

Ads

Η Εκτελεστική της Επιτροπή άρχισε το πρωί της Δευτέρας τη συνεδρίασή της, εν μέσω των συγκλονιστικών εξελίξεων που έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για δημιουργία ευρωπαϊκής Super League, από μια ελίτ μεγάλων κλαμπ που θέλησαν να αποσχιστούν.

Όπως έγινε γνωστό η UEFA, παρουσιάζοντας μία εικόνα ισχύος και ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα, ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του πλάνου για την αναδόμηση του Champions League, το οποίο από το 2024 θα έχει τη συμμετοχή 36 ομάδων.

Μάλιστα ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν ήταν ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Ads

Οι σύλλογοι θα έχουν μίμιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, κάτι που καθορίζεται από το ετήσιο ranking κάθε συλλόγου.

Μετά το τέλος αυτών των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία γενική βαθμολογία, από όπου οι κορυφαίες ομάδες θα προκρίνονται στα νοκ-άουτ, ενώ οι υπόλοιπες θα παίζουν αγώνες πλέι-οφ για να περάσουν στην επόμενη φάση.