Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7, στον περιβάλλοντα χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ads

Οι Σωκράτης Κόκκαλης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιάννης Συγγελίδης, καθώς και πλήθος παραγόντων του Ολυμπιακού, βουλευτές, παλαίμαχοι και τοπικοί παράγοντες βρέθηκαν στον χώρο, 29 χρόνια μετά την τραγωδία στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ.

Το παρών έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, με επικεφαλής των προπονητή του συλλόγου, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, όπως φυσικά και τα τμήματα μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ κ.α. με τα τεχνικά τιμ και όλα τα μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού παρόντες.

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, αναγνώστηκαν τα ονόματα των 21 θυμάτων με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει «παρών» έπειτα από το καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους.

Ads

Ένας από τους οδηγούς ταξί που μετέφεραν στο νοσοκομείο οπαδούς του Ολυμπιακού μετά την τραγωδία, παρέδωσε σήμερα μία σημαία του συλλόγου με το αίμα ενός από τα θύματα του συμβάντος.

«Αδέρφια ζείτε…»

Για μία ακόμα φορά το σύνθημα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», ακούστηκε δυνατά από όλους τους παρευρισκόμενους, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των 21 νεκρών οπαδών.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν εδώ που μετά από 29 χρόνια τιμούν τη μνήμη των νεκρών. Μία μέρα με μεγάλες αντιφάσεις για τον Ολυμπιακό. Από τη μία η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μας και από την άλλη η εκατόμβη που χάθηκαν τόσα παιδιά. Ο Ολυμπιακός είναι η λατρεμένη μας ομάδα και τη στηρίζουμε πάντα. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες όταν έρχονται μετά τα δύσκολα.

Έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα αδικοχαμένα παιδιά. Να στηρίζουμε δυνατά την ομάδα για την οποία θυσιάστηκαν. Οφείλουμε να δείχνουμε στους γονείς τους την αγάπη μας. Η παρουσία μας στην ημέρα της μνήμης, είναι μία μικρή μόνο απόδειξη», ήταν κάποια από τα λόγια της Λόλας Νταϊφά, μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 1981.

Πηγή: sportdog.gr