Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, δεσμεύτηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης σε επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πως δεν πρόκειται να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου πριν κατασκευαστεί το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ads

«Δεν θα γκρεμίσουμε τη Λεωφόρο μέχρι να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Δεν θα πρέπει να ανησυχούν στον Παναθηναϊκό γι’ αυτό. Όμως, από την άλλη θέλουμε να έχουμε νωρίτερα το γήπεδο της Λεωφόρου στη διάθεσή μας για να έχουμε και μία σχετική εγγύηση», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Goal».

Πρόκειται οπωσδήποτε για μια σημαντική τοποθέτηση της κυρίας Μπιρμπίλη, η οποία φανερώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για να τα βρει με τον Παναθηναϊκό.

Και ο υφυπουργός περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει άστεγους αθλητές» και γι’ αυτό πρώτα θα τελειώσει ο Βοτανικός και μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος.

Ads

Χαμόγελα

Από το «πράσινο» στρατόπεδο, άλλωστε, υποδέχθηκαν με χαμόγελα την τοποθέτηση αυτή της υπουργού αφού βλέπουν ότι υπάρχει μια ειλικρινή διάθεση από πλευράς της πολιτείας πάνω στο θέμα του γηπεδικού που καίει τους «πράσινους».

Οι επαφές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με την υπουργό είναι καθημερινές και είναι πιθανό μέσα απ’ αυτές να προκύψει, άμεσα κιόλας, συμφωνία που θα βασίζεται στα παραπάνω λεγόμενα της κα. Μπιρμπίλη.

Δηλαδή, να παραχωρηθεί νωρίτερα η Λεωφόρος από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει ένα γερό “χαρτί” στα χέρια της, αλλά με πιθανότατα έγγραφη δέσμευση του Υπουργείου που δεν θα επιτρέπει το γκρέμισμα της ιστορικής έδρας αν δεν ξεκινήσουν τα έργα στον Βοτανικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να υπάρξει τελική συμφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και στα στελέχη του ΥΠΕΚΑ, έτσι ώστε η νομοθετική ρύθμιση να ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του «τριφυλλιού». Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν η ρύθμιση μπορεί να πάει στη Βουλή ακόμη και στο τέλος του μήνα για να ψηφιστεί.

Το χρονοδιάγραμμα, ο Δήμος και o Σεπτέμβριος

Από εκεί και πέρα, από τον Παναθηναϊκό θέλουν να υπάρξει συμφωνία και στο κομμάτι του χρονοδιαγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, λόγω γραφειοκρατίας, στο θέμα του master plan (μετά την τροποποιημένη νομοθετική ρύθμιση) αλλά και τις αναθεωρημένες πια άδειες για την έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό.

Την ίδια ώρα και η πλευρά του δήμου Αθηναίων θα πρέπει άμεσα να αλλάξει όλες τις συμβάσεις με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, προκειμένου οι «πράσινοι» να αρχίσουν εργασίες τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο Βωβός

Όσον αφορά το εμπορικό του Βωβού ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι εξασφαλισμένος και πάλι για να αποφύγει τις καθυστερήσεις σε περίπτωση που στη νέα ρύθμιση περάσει το γήπεδο και «κοπεί» το εμπορικό.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να υπάρχουν εγγυημένες αποζημιώσεις προς τον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου να αρχίσει το έργο του γηπέδου ανεπηρέαστο από τις πιθανές αρνητικές εξελίξεις του εμπορικού.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/