Αυλαία της 3ης αγωνιστικής των playouts της Super League, όπου Ατρόμητος και Πανσερραϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Τζοβάρα, μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Χοβάν, αποτέλεσμα που κρατάει την ομάδα του Περιστερίου στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Ads

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος με τον Άλεκσιτς, ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 85′ να καθαρίσουν το ματς με τον Ουάρντα και να σκαρφαλώσουν αυτοί στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Ατρόμητο να ανεβάζει την απόδοση του στο δεύτερο, να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και να το βρίσκει με τον Τζοβάρα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Κάκιστος ο ρυθμός σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να επιδίδονται στο σκληρό παιχνίδι αναγκάζοντας τον διαιτητή, Τσαγκαράκη να βγάλει αρκετές κίτρινες κάρτες.

Στον Βόλο ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος, σημαντικό ματς με τον ΟΦΗ στις Σέρρες για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ads

Η βαθμολογία

Με το κλασσικό του 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς. Ο Μαρκετζάνι στην εστία με τους Κυβρακίδς, Τσακμάκη, Τζαβέλλα, Πομόνη στην τετράδα της άμυνας. Τριάδα στο κέντρο με Έρλινγκμαργκ, Φριντζόνσον και Κούεν, ενώ στην επίθεση δεξιά ο Ντιρκς, αριστερά ο Ρομπάιγ και κορυφή ο Βέργος.

Για τον Πανσερραϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε το 4-4-2. Ο Χοβάν κάτω από τα δοκάρια και οι Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης στα μετόπισθεν. Ο Μορέιρα με τον Ουεντραόγκο στον άξονα, έχοντας δεξιά και αριστερά τους Τομάς και Ουάρντα και προωθημένους τους Άλεξιτς Μπετανκόρ.

Ο αγώνας

Πολύ κακός ο ρυθμός στο πρώτο διάστημα του ματς στο Περιστέρι με τον Πανσερραϊκό να κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα χωρίς να απειλεί. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν στο 4′ την πρώτη τους τελική με τον Κούεν να κλέβει την μπάλα και να παίρνει λίγα μέτρα στο γήπεδο, όμως το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Ίλιτς πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Πανσερραϊκό να αναζητά μια καλή στιγμή στην κόντρα. Στο 14′ ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Πομόνης απομάκρυνε και ο Ουεντραόγκο που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε από μακρινή απόσταση.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ανέβασαν ταχύτητες και στο 18′ πήραν προβάδισμα. Ο Τομάς κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά με τον Ουάρντα να εκτελεί, εκεί που ο Άλεξιτς με απίθανη κεφαλιά νίκησε τον Μαρκετζάνι για το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μια ακόμη τελική με τον Μπετανκόρ να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και να σουτάρει αδύναμα, πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Χοβάν αρχικά με τον Ρομπάιγ να σουτάρει στο 30′ και εν συνεχεία στο 35΄με σουτ του Κυβρακίδη που έφυγε άουτ. Ο Ουάρντα στο 37΄σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Αυτή είναι και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τον Τσαγκαράκη να σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων λόγω τραυματισμών των Κούεν και Έρλινγκμαργκ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, ο Ίλιτς προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Βρακά, Έντερ και Βαλένσια να αντικαθιστούν τους Έρλινγκμαργκ, Φριτζόνσον και Ντιρκς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και μετά από κόρνερ κερδισμένο έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Φανταστική ενέργεια του Ρομπάιγ από τα δεξιά που πέρασε τον Δεληγιαννίδη, πλάσαρε υπέροχα και την έστειλε στο οριζόντιο του Χοβάν.

Τα λεπτά κυλούσαν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να κυνηγά το σκορ και τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει με τη φιλοσοφία των αντεπιθέσεων, όπως και στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς έγινε αρκετά σκληρό, ενώ οι δυο προπονητές ανακάτεψαν αρκετά την τράπουλα προχωρώντας σε αλλαγές. Στο 61′ ο Βέργος αστόχησε με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Έντερ με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία «υπνώτισε» αυτή του Ίλιτς και λίγο έλειψε στο 85′ να φτάσει στο 2-0. Ο Γούλερι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, άλλαξε την μπάλα με τον Άλεξιτς, μεταφέρθηκε δεξιά, έφτασε παράλληλα με την περιοχή, γύρισε στο πέναλτι, αλλά ο Ουάρντα έκανε κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με «διπλό» κορυφής από το Περιστέρι, ήρθε στο 94′ η ψυχρολουσία. Από φάουλ που κέρδισε ο Ατρόμητος από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, με τον Χοβάν να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Τζοβάρα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Ατρόμητος Αθηνών (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Πομόνης, Κουέν, Φριτζόνσον (46΄Βαλένσια), Έρλιγνκμαρκ (46΄Γκονζάλες), Ρομπάιγ (62΄Τζοβάρας), Βέργος (69΄Αντζιέλσκι), Ντιρκς (46΄Βρακάς)

Πανσερραϊκός (ΠάμπλοΓκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Ουεντράογκο, Μορέιρα, Τομάς (66΄Γούλερι), Ουάρντα(93′ Μασκανάκης), Μπέτανκορ (66΄Χατζηστραβός), Άλεξιτς (85΄Σοφιανός)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)

Βοηθοί: Μηνούδης Ιωάννης (Πιερίας), Λυκούργος Τσολακίδης (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Ανδριανός Κωνσταντίνος (Αχαΐας)

VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)