Η Κηφισιά δεν το βάζει κάτω, παλεύει σε κάθε ματς για την παραμονή της στη Super League, κάτι που έκανε πριν λίγο με τη νίκη 2-1 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, για την 3η αγωνιστική των playouts.

Ads

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου βρήκε δύο γκολ στο β’ μέρος με τον Οζέγκοβιτς και ανέτρεψε το γρήγορο προβάδισμα του Αστέρα με τον Μιριτέλο στο 3ο λεπτό, για να ανέβη με τη νίκη της πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού πλέον, στο +1 από τον Παναιτωλικό τον οποίο και υποδέχεται στον «τελικό των… τελικών» την επόμενη αγωνιστική.

Η βαθμολογία

Τρομερές διαμαρτυρίες των Αρκάδων για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Κηφισιάς για την ανατροπή, αφού ο Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Καστάνιο στον Μπιφουμά, με τον Μανούχο από το VAR να μην τον φωνάζει καν να το δει.

Ads

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, αφού αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη στο 90’ ο Παρράς. Παραμένουν χωρίς νίκη από τα τέλη Γενάρη οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα playouts.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Στο τέρμα ο Τσιφτσής και οι Λύρατζης, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τους Κρέσπι, Καλτσά, Μπαρτόλο. Ο Μιριτέλο ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ίδια διάταξη και για την Κηφισιά από τον Κώστα Μπράτσο. Στην εστία ο Αναγνωστόπουλος και οι Τεϊσέιρα, Τσάπαν, Σναϊντερλάν, Παρράς στην άμυνα. Σολόα, Τσανάτζια τα δύο χαφ, με τους Πρίτσα, Κρισιούμα, Μπιφουμά στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Φορτσάτος μπήκε ο Αστέρας στο ματς, με τον Μιριτέλο μόλις στο 3ο λεπτό να ανοίγει το σκορ για τους Αρκάδες. Ο Αργεντινός έφυγε στην κόντρα και με ένα καταπληκτικό πλασέ εκτέλεσε τον Αναγνωστόπουλο για το 1-0. Μάλιστα, οι παίκτες και το επιτελείο του Αστέρα προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη και όμορφη κίνηση, αφού μαζεύτηκαν όλοι μαζί και αφιέρωσαν το γκολ στον γυμναστή της ομάδας, Παύλο Γκότση, ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Τα νέα δεν ήταν εξίσου καλά στη συνέχεια για τους γηπεδούχους, αφού στο 12’ ο Χουάν Μουνάφο ένιωσε μια ενόχληση στον τετρακέφαλο του δεξιού ποδιού του και βγήκε αναγκαστική αλλαγή, δύο μήνες μετά την επιστροφή του. Οι Αρκάδες συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο, είχαν περιορίσει τους αντιπάλους τους και στο έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όταν μετά από ένα τρομερό ένα-δύο του Καλτσά με τον Λύρατζη, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα αλλά πριν εκτελέσει ο Μιριτέλο έδιωξε ο Τσάπαν.

Η Κηφισιά πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει χώρους στα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία φάση της. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

Στην επανάληψη ο Αστέρας είχε και πάλι μια καλή στιγμή. Στο 51′ ο Μιριτέλο έφτασε κοντά στο 2-0.

Ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε προ του Κρεσπί την μπάλα, όμως την έστειλε πάνω στον Μιριτέλο, ο οποίος επιχείρησε να τον κρεμάσει εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ευκαιρία, όμως ο Τσιφτσής έβγαλε την μπάλα εντυπωσιακά, στο σουτ που επιχείρησε ο Σολόα, στο 55′. Ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες στο β’ μέρος. Χωρίς να έρχεται κάποιο γκολ όμως.

Η Κηφισιά πιέστηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Οζέγκοβιτς. Ο Μιλίτσεβιτς επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Οζέγκοβιτς με ωραίο πλασέ με τη μια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι, με την ανατροπή του Σάντος, το οποίο μετουσίωσε σε τέρμα ο Οζέγκοβιτς για το 1-2, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Η χαρά φάνηκε να μην κρατάει πολύ για τους φιλοξενούμενους όμως, καθώς στο 72′ ο Καλτσάς κέρδισε με την σειρά του πέναλτι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο VAR όμως παρενέβη, καθώς ο Καλτσάς ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Στο 92′ ο Πρίτσας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και άφησε την Κηφισιά με 10 παίκτες.

Ο Αστέρας πίεσε, η Κηφισιά άντεξε, με τον Αναγνωστόπουλο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση στο 88′, και πανηγύρισε σημαντικό διπλό παραμονής, με την λήξη της αναμέτρησης.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνο, Ατιένθα, Άλβαρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (Μάντζης 84′), Μουνάφο (Αλάγκμπε 13′), Μπαρτόλο, Κρεσπί (Παλάσιος 72′), Καλτσάς (Ζουγκλής 84′), Μιριτέλο

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν ( Σπίνος 81′), Τεϊσέιρα (Βαφέας 29′), Σνάιντερλαν, Πάρρας (Μιλίτσεβιτς 52′), Τσανάτζια, Οζέγκοβιτς, Σολόα, Μπιφουμά (Μενέντεθ 81′), Πρίτσας, Μπαρμπόσα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)

4ος Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)

VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)

AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)