Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Λαμία, επικρατώντας με το εμφατικό 5-1 της ομώνυμης ομάδας, για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League, έχοντας σε μεγάλα κέφια το Γιόβετιτς και δείχνοντας έτοιμος για τη μάχη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, για τα προημιτελικά του Conference League (11/4).

Ads

Ο Στέβαν Γιόβετιτς έκανε το 1-0 στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 26′ ο Μαυροβούνιος επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Τσιλούλη και ο Ελ Κααμπί από τα έντεκα βήματα διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Στο 45+1′ ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από το γύρισμα του Γιόβετιτς στον Ελ Κααμπί.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με αυτογκόλ του Κορνέζου στο 81′. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 85′. Το γκολ της τιμής για τη Λαμία πέτυχε ο Λέικ στο 88′.

Το σκορ αυτό επέτρεψε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δώσει ακόμη περισσότερες ανάσες στους ποδοσφαιριστές του, ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης κόντρα στην τουρκική ομάδα.

Ads

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη δεύτερη σερί νίκη έφτασε τους 63 πόντους και συνεχίζει την μάχη του στα playoffs. Από την πλευρά της η Λαμία παραμένει στην έκτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 34 πόντους.

Η βαθμολογία

Με 4-4-2 παρέταξε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Στο τέρμα ήταν ο Κοσέλεφ, στο κέντρο της άμυνας Κορνέζος και Παπαδόπουλος, ενώ Σιμόν και Σίντκλεϊ στα άκρα αυτής. Στάνκο και Νούνιες ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ Σλίβκα και Λέικ ήταν οι άλλοι δύο της τετράδας. Τσιλούλης και Μαρτίνεθ ήταν στη γραμμή κρούσης.

Διατήρησε το 4-4-2 ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, Ρέτσος και Άμπι στο κέντρο της άμυνας, Ροντινέι και Ρίτσαρντς στα άκρα. Όρτα και Έσε στα χαφ, Μασούρας και Ζέλσον στα άκρα, ενώ ο Ελ Κααμπί είχε τον Γιόβετιτς να τον πλαισιώνει στην επίθεση.

Ο αγώνας

Ξεκάθαρη η φιλοσοφία με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει τον νόμο του από την αρχή, ενώ η Λαμία έπαιξε με κοντά τις γραμμές, σκοπεύοντας να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους και να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Η πρώτη τελική σημειώνεται στο 3’, με τον Ελ Κααμπί να κάνει κεφαλιά δίχως καλή ισορροπία και τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει άνετα. Στο 7’ η Λαμία είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά, μέσω κόντρα επίθεσης. Ο Λέικ έφυγε κάθετα, αλλά επέλεξε να εκτελέσει πριν μπει στην περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο στο 16’, με τον Ρίτσαρντς να σεντράρει από τα αριστερά, τον Ελ Κααμπί να μην κοντρολάρει καλά από θέση βολής και η μπάλα να φτάνει στον Έσε που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αστόχησε.

Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε για τους Πειραιώτες στο 22’. Ο Μασούρας μοίρασε κάθετα από τα δεξιά για τον Ζέλσον, ο οποίος άδειασε τον Κορνέζο και γύρισε για τον Γιόβετιτς, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 0-1.

 

Τρία λεπτά μετά, ο Όρτα έπιασε δυνατό-συρτό σουτ από την όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Λίγο μετά, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι συνέχισαν την πίεσή τους, κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Τσιλούλη, ο οποίος μάρκαρε άτσαλα μέσα στην περιοχή. Ο Ελ Κααμπί έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ, γράφοντας το 0-2.

Προϋποθέσεις για κάτι καλό είχε ο Ολυμπιακός και στο 41’. Ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, είχε χώρο, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Στις καθυστερήσεις βρήκε και 3ο γκολ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Ο Γιόβετιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά από κοντά ο Παπαδόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 45’+1’, σημειώνοντας το 0-3.

Με ευκαιρία μπήκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα, που έφτασε στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Κοσέλεφ βγήκε γρήγορα και του έκλεισε το πεδίο, με αποτέλεσμα ο Μαροκινός να στείλει την μπάλα πάνω του.

Η Λαμία είχε πολύ καλή στιγμή στο 50’ για να μειώσει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Τσιλούλη να κάνει ωραία προσπάθεια, προτού σερβίρει στον Λέικ, που βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, επιδίωξε να τον “σκοτώσει” και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Τέσσερα λεπτά μετά, οι Πειραιώτες είχαν καλή ευκαιρία για το 4-0, με τον Ζέλσον να εκτελεί μέσα από την περιοχή και πλάγια και τον Κοσέλεφ να αποκρούει.

Στο 60′ ο Ισπανός προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Αραμπί, Βέζο, με το μυαλό να βρίσκεται στη Φενέρμπαχτσε.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με τον Μεντιλίμπαρ να συνεχίζει το rotation. Στο 83′ ο Μαρτίνς σούταρε από τα αριστερά της περιοχής, όμως ο Κοσέλεφ ήταν εκεί. Στο 78′ ο Μασούρας απείλησε από τα δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε.

Το τέταρτο γκολ των ερυθρόλευκων ήρθε στο 81′ και ήταν πάλι αυτογκόλ. Ο Μασούρας με τακουνάκι βρήκε τον Έσε στα δεξιά, εκείνος έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Κορνέζος έβαλε το πόδι του, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-4.

Το παιχνίδι επιφύλασσε κι άλλα τέρματα πριν από το τελευταίο σφύριγμα. Στο 85ο λεπτό, ο Κορνέζος έκανε λάθος γύρισμα προς τον τερματοφύλακα. Ο Ελ Αραμπί, χάρη στην εμπειρία του, αξιοποίησε το λάθος, πέρασε υπέροχα τον Κοσέλεφ και πέτυχε ένα ακόμη γκολ στην καριέρα του (0-5) με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στοχεύοντας πλέον τα 100.

Στο 88′ η Λαμία μείωσε, με τον Τόσιτς να δίνει στον Λέικ, εκείνος να προσποιείται ωραία πάνω στον Άμπι και να μειώνει σε 5-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (65′ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Στάνκο (46′ Μάλτσι), Τόσιο, Τσιλούλης (65′ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76′ Κοντονίκος), Σλίβκα (46′ Τζανδάρης)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (46′ Κίνι), Ρέτσος (59′ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα (71′ Ιμπόρα), Μασούρας, Μαρτίνς (71′ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58′ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας)

4ος Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)

VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)