Όπως ήταν αναμενόμενο πολύ δυνατά και συναρπαστικά, ήταν τα πρώτα ματς των ημιτελικών του Champions League, το αποτέλεσμα των οποίων δίνει μεν ένα ελαφρύ προβάδισμα σε Ρεάλ και Ντόρτμουντ, ωστόσο σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και με φόντο τον τελικό αφ’ ενός, αλλά και το κίνητρο και την ποιότητα των ομάδων, είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη.

Ads

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

(36΄Φίλκρουγκ)

Προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό του Champions League πήρε η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί λύγισαν 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και πάνε στη ρεβάνς του Παρισιού με προβάδισμα, κρυφοκοιτάζοντας το «Γουέμπλεϊ».

Λυτρωτής ο Φίλκρουγκ για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν και την τύχη με το μέρους τους αφού η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες και είχε διπλό δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Ads

Την επόμενη Τρίτη (07/05, 22:00) η ρεβάνς στο «Parc des Princes», όπου θα κριθεί το πρώτο από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον (87′ Βολφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο, Μπραντ (87′ Ενμετσά), Αντεγέμι (83′ Ρόις), Φίλκρουγκ (90+1′ Μουκοκό)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ (42′ Μπεράλντο), Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια, Ρουίθ, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Μπαρκολά (65′ Μουανί)

 

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(53’ Σανέ, 57’ πέν. Κέιν – 24’ και 83’ πέν. Βινίσιους)

Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι έμειναν στο 2-2, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Champions League και η πρόκριση στον τελικό είναι ανοικτή και θα κριθεί στη ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τη βασίλισσα να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι στην Allianz Arena, η Μπάγερν κόλλησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τοίχο με απανωτές ευκαιρίες, η ομάδα του Αντσελότι πήρε προβάδισμα στο 24′ με τον Βινίσιους, οι Βαυαροί γύρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με Σανέ και πέναλτι του Κέιν, όμως ο Βινίσιους ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι.

Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα κριθεί η πρόκριση την Τετάρτη του Πάσχα (8/5) με την Μπάγερν να αναζητά πρόκριση στο «άντρο» της Ρεάλ για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν είχε αποκλείσει τη Βασίλισσα στα πέναλτι και με τους «μερένχες» να πηγαίνουν με το πλεονέκτημα της έδρας να πάρουν την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό.

Μόλις η δεύτερη ισοπαλία στο Μόναχο για Μπάγερν και Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να φεύγουν χωρίς ήττα από τη Βαυαρική πρωτεύουσα για τέταρτο σερί ματς.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Κιμ, Ντάιερ, Μαζραουί, Λάιμερ, Γκορέτσκα (46′ Γκερέιρο), Μουσιάλα, Μίλερ (80′ Γκνάμπρι), Σανέ (87′ Ντέιβις), Κέιν

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Ανσελότι): Λουνίν, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο (65′ Καμαβινγκά), Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος (76′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ (76′ Μόντριτς), Ροντρίγκο (87′ Χοσέλου), Βινίσιους