Θλιβερή και ζοφερή η (μη) ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής της Super League, καθώς τα πάντα επισκιάστηκαν από τη διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, λόγω της κροτίδας που τραυμάτισε τον Χουάνκαρ.

Ads

Δυστυχώς δεν φαίνεται από πουθενά, ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος μας, γίνεται δε ακόμη πιο στενάχωρη και τραγική η κατάσταση, γιατί αφ’ ενός οι διοικούντες είναι στον «κόσμο» τους, ενώ ποδοσφαιριστές και προπονητές δείχνουν πως θέλουν να προσφέρουν θέαμα και επαγγελματική συμπεριφορά.

Επειδή τίποτα από όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δεν είναι πρωτοφανή, μήτε ξενίζουν τους υγιείς ποδοσφαιρόφιλους, αρκεί να σημειώσουμε το εξής:

Σε δηλώσεις τους αναφορικά με τη διακοπή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Μαρινάκης, και ο αντιπρόεδρος κ. Καραπαπάς, δεν καταδίκασαν έστω και για τους τύπους τη ρίψη κροτίδων, δεν είπαν κουβέντα για το αν θα μεριμνήσουν για την ταυτοποίηση του ή των δραστών, αν δουλεύει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και αν εν τέλει θα κάνουν τα πάντα για την παραδειγματική τιμωρία τους.

Ads

Ακούσαμε για το αν είναι λίγο ή πολύ ικανός για να παίξει ο Χουάνκαρ, για το αν ήθελε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει τον αγώνα, για το τι έχει συμβεί σε άλλα γήπεδα (επιλεκτικά βέβαια), αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή, ουδόλως απασχόλησε τους διοικητικούς ηγέτες των ερυθρόλευκων.

Κρίμα και πάλι γιατί από αμιγώς ποδοσφαιρική άποψη, το ντέρμπι ήταν εξαιρετικό, με ωραίες φάσεις και συγκινήσεις, που προϊδέαζαν για συγκλονιστική εξέλιξη.

Πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί θα αποφασιστεί, προφανώς με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Χουάνκαρ και όσα αναφέρονται στην τελική έκθεση του διαιτητή, αν ο αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακο, μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή ή όχι. Και δεν είναι καθόλου απίθανο, η υπόθεση να φτάσει ακόμη και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η επικράτηση της ΑΕΚ στην Τρίπολη επί του Αστέρα, σε μία έδρα που η Ένωση είχε να νικήσει από το 2020, ωστόσο και εκεί δεν έλειψαν οι αμφισβητήσεις από πλευράς γηπεδούχων, για τις διαιτητικές αποφάσεις, κάτι που έφερε εκατέρωθεν δηλώσεις των ΠΑΕ, που δεν λες ότι προάγουν το άθλημα…..

Τρομερό φινάλε στο ματς Άρης-Πανσερραϊκός, με το γκολ του Φαμπιάνο να λυτρώνει τους «κίτρινους» στο 90+7΄.

Σταθερά καλός και με λύσεις ο ΠΑΟΚ, που είναι δεύτερος, ενώ ως τώρα η Λαμία είναι η ευχάριστη έκπληξη, που πλασαρίστηκε στην 6η θέση.

Στα αξιοσημείωτα επίσης, το πρώτο τρίποντο του Παναιτωλικού, που σημειώθηκε κόντρα στο Βόλο, ο οποίος μαζί με τον Ατρόμητο παραμένουν χωρίς νίκη.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

(8’ Ρούμπεν Μαρτίνεθ, 37’ Λόνγκο – 18’ Εραμούσπε)

 

Παναιτωλικός-Βόλος 2-0

(45’+2′ Λιάβας, 80′ Μπρ. Ντουάρτε)

 

Άρης-Πανσερραϊκός 1-0

(90+7΄Φαμπιάνο)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-3

(45+3΄Ελίασον, 77΄Μοχαμάντι, 86΄Τσούμπερ)

Κηφισιά-ΟΦΗ 0-0

 

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0

(44΄/51΄ΟΖτόεφ)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (διακοπή)

(48΄Καμαρά – 28΄Βαγιαννίδης)

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της επόμενης (9ης) αγωνιστικής