‘Ωρα 23:05

Έχουμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ διακοπή του ντέρμπι, η τύχη του θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ads

Μετά το γκολ του Καμαρά στο 48′ για το 1-1 των γηπεδούχων, έπεσε κροτίδα στο σημείο όπου έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, με την κάμερα να ζουμάρει στο πρόσωπό του και τον 33χρονο να δείχνει πραγματικά ζαλισμένος.

Ώρα 22:20

Ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και έχουμε μιάμιση ώρα διακοπή, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν για προθέρμανση, αυτοί του Παναθηναϊκού παρέμειναν στα αποδυτήρια.

Ads

Ο επίσημος Παναθηναϊκός ζητά έγγραφη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα, σχετικά με την κατάσταση του Χουάνκαρ.

Με νέο ποστ ο Παναθηναϊκός αναφέρεται στον γιατρό του αγώνα,ο οποίος είχε βραβευτεί πριν από τρεις μήνες από τον σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Για αλλαγή της γνωμάτευσης του γιατρού του αγώνα, Χρήστου Γώγου, στην περίπτωση του τραυματισμού του Χουάνκαρ κάνει λόγο ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ.

Με βάση τα όσα προκύπτουν από πλευράς «πράσινων», λοιπόν, ο Ισπανός μπακ ζαλίζεται και δεν ακούει, λόγω της κροτίδας που δέχθηκε όταν έκανε προθέρμανση. Για το λόγο αυτό, μάλιστα μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Ωστόσο, ο γιατρός του αγώνα άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο Χουάνκαρ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και πλέον αναφέρει ότι ο 33χρονος άσος είναι καλύτερα!

Εξ ου και ο Παναθηναϊκός ζητάει εγγράφως τη γνωμάτευση από τον Χρήστο Γώγο, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Σύμφωνα με την Cosmote TV, έφτασε τώρα στο γήπεδο ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Χουάνκαρ και να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα…..

Στο σημείο έτρεξαν ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι άνθρωποι των γηπεδούχων, μεταξύ των οποίων και ι Βαγγέλης Μαρινάκης, και φυσικά οι γιατροί, με το φορείο να μπαίνει στο γήπεδο και να μεταφέρει τον Χουάνκαρ στα αποδυτήρια. Εκεί αποσύρθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού, με το παιχνίδι να διακόπτεται από τον Ιταλό διαιτητή, Φάμπιο Μαρέσκα.

Περιμένουμε νεότερα τόσο για την κατάσταση του Ισπανού αμυντικού όσο και για την τύχη του αγώνα. Να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού παραμένουν στο γήπεδο και περιμένουν…

Όπως μετέδωσε η Cosmote TV, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό, ο διαιτητής ενημέρωσε ότι “δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη του και για αυτόν πρέπει να συνεχιστεί το ματς, αν ο Παναθηναϊκός εμμένει να μην βγει είναι θέμα δικό του”.

Το πράσινο φως για να συνεχιστεί το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού άναψε ο Φάμπιο Μαρέσκα.

Παρά τα όσα συνέβησαν ο Ιταλός διαιτητής έδωσε την οδηγία να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σύντομα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να κάνουν προθέρμανση, κάτι που δεν έχουν πράξει, για την ώρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Στον αέρα βρίσκεται το ντέρμπι, καθώς μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός αρνείται να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο καιζητάει να εφαρμοστεί ο κανονισμός. 

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ο κανονισμός αναφορικά με την περίπτωση διακοπής για τραυματισμό παίκτη από ρίψη ”επικίνδυνων αντικειμένων”.

Αναλυτικά:

Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτς απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή.

Αναφορικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα, προβλέπεται μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα.

Τι αναφέρει το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

Εάν από τη ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδα με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, τότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Επιπροσθέτως, το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει πως η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας.