Με την υπερπολύτιμη νίκη θρίλερ της Κηφισιάς στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, την ισοπαλία Ολυμπιακός Β’-ΑΕΚ Β’ και την επικράτηση του Πανσερραϊκού επί του Διαγόρα, ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική στην Super League 2.

Ads

Στον βόρειο όμιλο άνετο 3-1 για τον Πανσερραϊκό, στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό του, μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου!

Η ομάδα των Σερρών συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα και έφτασε τους 60 βαθμούς, με τέσσερις αγωνιστικές απομένουν. Απ’ την άλλη, η ομάδα της Ρόδου παρέμεινε στη 10η θέση με 27 βαθμούς και στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η αναμέτρησε ξεκίνησε με μια πολύ όμορφη κίνηση, όταν οι παίκτες του Διαγόρα μπήκαν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο και υποδέχθηκαν με passillo εκείνους του Πανσερραϊκού για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ads

Ο Μακεδονικός γνώρισε σοκαριστική ήττα στην έδρα του από τον Απόλλωνα Πόντου (1-2) μπαίνοντας σε μπελάδες, καθώς βρίσκεται στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη 12η Βέροια. Τέλος στην Αριδαία ο ΠΑΟΚ Β’ κόλλησε στο 0-0 με τον Αλμωπό σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Πέρασε από την Ημαθία και έβαλε σε κίνδυνο τη Βέροια η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» επικράτησαν εύκολα 3-1 της «Βασίλισσας του Βορρά», βάζοντας την έτσι ξανά σε μπελάδες για τη μάχη του υποβιβασμού.

Στη 12η θέση με 24 βαθμούς η Βέροια, που έχει σχετικά βατό πρόγραμμα, αφού υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Ηρακλή Λάρισας και ταξιδεύει σε Καλαμαριά και Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πόντου και τον Διαγόρα αντίστοιχα.

Στο Νότιο όμιλο η Κηφισιά πήρε τεράστιο «διπλό» με 2-1 στην έδρα της Παναχαϊκής και με 61 βαθμούς αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από την Athens Kallithea, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, έχοντας τον απόλυτο προβάδισμα για την πρώτη θέση και την άνοδο. Απ’ την άλλη, η Παναχαϊκή παρέμεινε στην 8η θέση με 36 βαθμούς.

Η Athens Kallithea επικράτησε 1-0 στη Μεσσηνία με το γκολ του Κυνηγόπουλου και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου Κηφισιάς. Την ίδια στιγμή ο Απόλλων Σμύρνης έκαμπτε δύσκολα την αντίσταση του ΠΑΟ Ρουφ στη Ριζούπολη (1-0) με το γκολ του Μωραϊτη.

Στο άλλο παιχνίδι, η ΑΕΚ Β’ έμεινε όρθια στο Ρέντη και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 απέναντι στον Ολυμπιακό Β’. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 28 βαθμούς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» με 21 βαθμούς παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός Β’ γκέλαρε κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας μένοντας στο 2-2 με τον Μπιλάλ να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και τους Βερνάρδο και Μπάτροβιτς να ισοφαρίζουν.

Σπουδαία νίκη για το Αιγάλεω στην Ηλιούπολη με σκορ 3-2 με την ομάδα των δυτικών προαστίων να ξεφεύγει στους 10 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Βαριά και συνάμα καταδικαστική ήττα για την Επισκοπή που παραδόθηκε στις ορέξεις της Προοδευτικής (3-0) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχαιρετά τη Super League 2.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Α’ Όμιλος

Βέροια Ν.Π.Σ-ΑΕΛ 1-3
(46′ Μπελεβώνης-10′, 34′ Τσιριγώτης,78′ Πεδρόσο)

Παναθηναϊκός Β’-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2
(30′. 63′ Μπιλάλ-44′ Βερνάρδος, Μπάτροβιτς)

Μακεδονικός-Απόλλων Πόντου 1-2
(11′ Λιούμης-64′ Λαμπίρης, 88′ Εσάιο)

Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου 0-1
(64′ Κάσσος)

Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β’ 0-0

Ηρακλής-Ηρακλής Λάρισας 4-1
(27′ 79′ Τομάς, 45′ Άλεξιτς, 60′ Ζουμπιτάνα-16′ Χατζής)

Πανσερραϊκός-Διαγόρας 3-1
(15′ Κατσαντώνης, 55′ Σοφιανός, 77′ Σαΐντ – 84′ Μπούμπας)

Ρεπό: Απόλλων Λάρισας

Η βαθμολογία

Β Όμιλος

Καλαμάτα-Athens Kallithea FC 0-1
(76′ Κυνηγόπουλος)

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟ Ρουφ 1-0
(6′ Μωραϊτης)

Ηλιούπολη-Αιγάλεω 2-3
(21′ Αντό, 37′ Μπαστακός-23′ Κωστανάσιος, 62′,87′ Μπαστιάνος)

Χανιά-ΟΦ Ιεράπετρας 1-1
(48′ Μάναλης-45′ Μίλερ)

Επισκοπή-Προοδευτική 0-3
(44′,62′ Μπόρζες, 83′ Ευθυμίου)

Παναχαϊκή-Κηφισιά 1-2
(32′ Μπουρλάκης – 9′ Ταλάλ, 95′ Βαφέας)

Ολυμπιακός Β’-ΑΕΚ Β’ 1-1
(41′ Νίκολιτς – 90+4′ Χριστόπουλος)

Ρεπό: Ηρόδοτος

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της επόμενης (27ης) αγωνιστικής

Α’ Όμιλος

  • Αναγέννηση Καρδίτσας-Μακεδονικός
  • Διαγόρας-Παναθηναϊκός Β’
  • Ηρακλής Λάρισας-Πανσερραϊκός
  • ΠΑΟΚ Β’-Ηρακλής
  • Νίκη Βόλου-Αλμωπός Αριδαίας
  • Απόλλων Λάρισας-Θεσπρωτός
  • Απόλλων Πόντου-Βέροια
  • Ρεπό: ΑΕΛ

Β’ Όμιλος

  • Athens Kallithea FC-Απόλλων Σμύρνης
  • Προοδευτική-Καλαμάτα
  • ΟΦ Ιεράπετρας-Επισκοπή
  • Κηφισιά-Χανιά
  • ΑΕΚ Β’-Παναχαϊκή
  • Ηρόδοτος-Ολυμπιακός Β’
  • ΠΑΟ Ρουφ-Ηλιούπολη
  • Ρεπό: Αιγάλεω