Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 12η εμβόλιμη αγωνιστική της Super League 1, που θα ολοκληρωθεί σήμερα (Πέμπτη 10/11) με τους αγώνες Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00) και Ιωνικός-ΠΑΟΚ (21:30).

Ads

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός διεύρυνε το αήττητο του, με την πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι πράσινοι έπρεπε να δείξουν αντίδραση μετά την κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, να παίξουν για πρώτη φορά δίχως τους δύο εξτρέμ και βασικότατα στελέχη τους (Αϊτόρ και Παλάσιος) και να αντεπεξέλθουν στη ψυχική και σωματική κούραση, μόλις τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι.

Τελικά νίκησαν 1-0 με γκολ του Ιωαννίδη και διατήρησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» και στους 13 βαθμούς.

Ads

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη, επικράτησε άνετα 3-0 του ΟΦΗ στην OPAP Arena, διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή και ετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή (13/11).

Τα γρήγορα γκολ των Γκαρσία (6′ πέν.) και Γκατσίνοβιτς (11′) ξεκλείδωσαν γρήγορα το ματς για την Ένωση, με τον Μάνταλο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση από τους Κρητικούς, από την άλλη, με την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του σκληροτράχηλου Λεβαδειακού, επέστρεψε στις νίκες και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στη «μάχη» της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χάμες, που ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις των «ερυθρολεύκων». Φρέσκαρε την ενδεκάδα του ο Μίτσελ σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του να παρουσιάζει καλό πρόσωπο στο α’ μέρος, ενώ στο δεύτερο έπεσε αρκετά, είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» το διπλό, αλλά έλεγξε την κατάσταση. Έδωσε ξανά χρόνο στον Φορτούνη ο Ισπανός τεχνικός, χρησιμοποιώντας τον από το 82′ και μετά.

Μετά από ένα μήνα χωρίς νίκη, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, πλησιάζοντας στο -3 από τον 6ο της βαθμολογίας, Άρη.

Σε μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο , η ομάδα του Κρις Κόλμαν ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές με τους Χατζηισαΐα και Κιάρτανσον πριν καν συμπληρωθούν 12 λεπτά αγώνα, προφυλάσσοντας πολύ σωστά το υπέρ της 2-0, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει από την ψυχρολουσία του ξεκινήματος, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στη διεκδίκηση του ματς, μένοντας χωρίς νίκη για 6η διαδοχική αγωνιστική και έχοντας μόλις μία συνολικά, στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1
(78′ Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Κορνέλιους, Λάρσον, Μλάντεν (76’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίας (75’ Κολοβός), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Σενγκέλια (60’ Νταγκό), Ζοάο Πέδρο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90’ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90’ Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (85’ Τσόκαϊ)

AEK – OΦΗ 3-0

(6′ πεν. Γκαρσία, 11′ Γκατσίνοβιτς, 60′ Μάνταλος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άρμαμπατ, Γκατσίνοβιτς (65′ Αραούχο), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (87′ Κοσίδης), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής (84′ Πασαλίδης), Τοράρινσον, Περέα (74′ Στάικος), Ντιουσέ (82′ Νέιρα), Μεγιάδο, Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Ντίτζου (66′ Ντικό)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1
(40’ Ανδρούτσος)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Λιάγκας (39’ λ.τ. Τζημόπουλος), Βινίσιους, Μπαχανά, Χάμοντ (85’ Τσιριγώτης), Νίκας, Βήχος, Σκβάρκα (46’ Γιαννιώτας), Βρακάς, Πέτρε (46’ Δούμτσιος)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76’ Άβιλα), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (83’ Φορτούνης), Μασούρας (77’ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (82’ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (64’ Μπακαμπού)

Ατρόμητος Αθηνών-Αστέρας Τρίπολης 2-0

(9′ Χατζηισαΐας, 12′ Κιάρτανσον)

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσριντά, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Αθανασίου, Ροτάριου (77′ Κλωναρίδης), Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλεθ (67′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (89′ Τζοβάρας), Κουέν (77′ Φριντγιόνσον), Κιάρτανσον (67′ Τζαβίδας)

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι (46′ Καρμόνα), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής (67′ Άλβαρες), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (67′ Μπερτόγλιο), Κρέσπι, Ριέρα, Σίτο, Μπαράλες (57′ Μπενίτο)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

image