Η 11η αγωνιστική της Super League 1 ενδέχεται να μείνει στην ιστορία, όχι μόνο για την απίθανη εξέλιξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με το πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων. Αλλά γιατί ήταν η αφορμή, ο καταλύτης της αντίδρασης του Βαγγέλη Μαρινάκη – μέσω συνεργατών και των μίντια που ελέγχει – για να εντάξει στο «κάδρο» των παρακολουθήσεων ως υπεύθυνους το Μέγαρο Μαξίμου και τον περιβόητο ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη.

Ads

Όπως είναι (δυστυχώς για το ποδόσφαιρο) φυσικό, οι αντιδράσεις και δηλώσεις του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού και των στελεχών του, η απειλή για αποχώρηση της ομάδας του Πειραιά από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, οι πολιτικές προεκτάσεις που παίρνει πλέον ένα αθλητικό συμβάν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επιρροή που ασκούν τα media που κατέχει ο Β. Μαρινάκης, επισκίασαν κάθε συζήτηση αναφορικά με το αμιγώς αγωνιστικό θέμα.

► Διαβάστε επίσης:

Δεν χρειάζεται πάντως κάποιος που παρακολούθησε το ντέρμπι, να έχει ιδιαίτερα τεχνικές γνώσεις, για να αναγνωρίσει ότι οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς ανώτεροι των πρασίνων, καθώς πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και έδειξαν πως παραμένουν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, παρά το μείον 10 από τον Παναθηναϊκό.

Ads

Το πρωτάθλημα θα έχει διακοπή για ένα μήνα λόγω του Μουντιάλ, οπότε βάσιμα μπορούν πιστεύουν στον Πειραιά ότι η ομάδα τους θα βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο ντέρμπι και αγνώριστος σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ωστόσο όπως εξελίχτηκε το ματς και με την ισοπαλία που απέσπασε στο «παρά πέντε», συνεχίζει να προηγείται αήττητος και παράλληλα πήρε ένα «μάθημα», που επειδή στον πάγκο του έχει ένα σπουδαίο προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το πιθανότερο είναι πως θα του βγει σε καλό για τη συνέχεια.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει στην Τρίπολη τον Αστέρα, παρά τις πολλές φάσεις για γκολ που δημιούργησε, έχασε ευκαιρία να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό στο -4 και δυστυχώς θα στερηθεί ίσως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της, τον Νίκλας Ελίασον που υπέστη κάταγμα περόνης, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Έρβιν Τζουκάνοβιτς, που δεν σημείωσε ούτε καν φάουλ ο διαιτητής Φωτιάς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο ωφελημένος από βαθμολογική άποψη και ο μόνος από τις έντεκα πρώτες ομάδες που νίκησε, άλλωστε είχαμε στην αγωνιστική μόνο δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Την άλλη νίκη σημείωσε ο Ιωνικός, μάλιστα ήταν και η παρθενική του την φετινή σεζόν, που πέρασε από το Ηράκλειο με 2-0 επί του ΟΦΗ.

Στα υπόλοιπα ματς εξαιρετικό θέαμα και συγκινήσεις στο 2-2 της Λαμίας κόντρα στο Βόλο, με τέσσερα καταπληκτικά γκολ, κακό παιχνίδι στο Αγρίνιο και δυστυχώς επεισόδια στο Περιστέρι με βάρβαρη επιθεση των ΜΑΤ στους οπαδούς του Άρη.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με εμβόλιμη αγωνιστική (12η ) και ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα, μετά θα υπάρξει διακοπή για ένα μήνα περίπου και οι ομάδες θα κάνουν ουσιαστικά μία δεύτερη προετοιμασία και οι φίλαθλοι θα «βολευτούν» με το Μουντιάλ.

Τα αποτελέσματα

Λαμία-Βόλος 2-2
(10’ Ντε Βινσέντι, 39’ Νούνιες – 38’ Πάολο Φερνάντες, 56’ Μπαριέντος)

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2
(56′, 84′ Μάντζης)

Ατρόμητος-Άρης 0-0

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(8′ Ίνγκασον, 10′ πέν. Σβαμπ)

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
(90+13 Σπόραρ πέναλτι – 84′ Μπιέλ,)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1
(58′ Κρέσπι – 53′ πεν. Άμραμπατ)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (12ης) αγωνιστικής

image