Η πανεργατική απεργία της Τετάρτης τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Θα ανεβάσουν χειρόφρενο όλα τα ΜΜΜ, μέχρι και τα ταξί, με αποτέλεσμα να υπάρξει απόλυτη ακινητοποίηση σε ολόκληρη τη χώρα. Η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη και ο κίνδυνος να εκφραστεί με δυναμικό τρόπο η συλλογική οργή για την ακρίβεια και την υπονόμευση της δημοκρατίας από το Μέγαρο Μαξίμου είναι περισσότερο από ορατός.

Ads

Μπορεί ο συνδικαλισμός να βρίσκεται χαμηλά στην εκτίμηση των πολιτών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι σε απόσταση μεταξύ τους, όμως η κοινωνική αντικυβερνητική δυναμική μεγαλώνει διαρκώς και αυτό αναμένεται να εκφραστεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

Την προηγούμενη εβδομάδα γίνονταν συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την 9η Νοεμβρίου με κυρίαρχη την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολλά στη μαζικότητα και την ένταση για να εκπεμφθεί ένα ισχυρό αντιμητσοτακικό μήνυμα.

Μετά τις αποκαλύψεις του Κ. Βαξεβάνη για τις υποκλοπές οι ανησυχίες του επιτελείου του πρωθυπουργού πολλαπλασιάστηκαν, με την έννοια ότι μπορεί η αγωνία για την καταρράκωση της δημοκρατίας να οδηγήσει ακόμη περισσότερο κόσμο στο δρόμο την Τετάρτη.

Ads

Και μετά το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που εξόργισε τον Β. Μαρινάκη για τη διαιτησία, η ανησυχία έχει γίνει πανικός καθώς ο μέγας ολιγάρχης φαίνεται ότι έχει απογοητευτεί βαριά από το Μέγαρο Μαξίμου που το θεωρούσε μαγαζί του.

Το τελευταίο που χρειάζονται είναι η σύγκρουση με τον πανίσχυρο μιντιάρχη, ο οποίος δείχνει, ξεκάθαρα πλέον, ότι δεν είναι ευχαριστημένος και δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση, την οποία είχε στηρίξει με πολλούς τρόπους.

Άλλωστε, δεν έχει κάνει δήλωση για την παρακολούθησή του μέσω του προέδρου της ΠΑΕ Άρης και αυτό είναι ενδεικτικό ότι βρίσκεται  σε στάση αναμονής. Το γεγονός ότι το κανάλι του, το Mega, διέκοψε για να μεταδώσει δηλώσεις του συνεργάτη του που καθύβρισε τον Δημητριάδη για φασιστικές παρακρατικές πρακτικές είναι πολύ ενδεικτικό της διάθεσής του.

Στην ερώτηση «τι φοβούνται περισσότερο στο Μέγαρο Μαξίμου» η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη.