Την Σερβία θα βρει απέναντι της η Εθνική Ελλάδας, αν καταφέρει να πετάξει εκτός συνέχεια του Μουντομπάσκετ την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανία.

Ads

Οι δευτεραθλητές Ευρώπης επικράτησαν 73-72 της Κροατίας, στο μεγάλο ντέρμπι της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας που αποδείχτηκε τέτοιο και εντός παρκέ. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν η «χρβατσκα» με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Πόποβιτς έκανε το comeback, αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει μέχρι τέλους. Το τελευταίο λεπτό του αγώνα ήταν συγκλονιστικό καθώς οι παίκτες του Γιόζιπ Βράνκοβιτς κατάφεραν να ροκανίσουν διαφορές των τεσσάρων και πέντε πόντων που έπαιρναν οι Σέρβοι, οδηγώντας το ματς στην ρουλέτα των βολών.

Με το σκορ στο 70-70 όμως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς εκδήλωσαν υποδειγματικά μια επαναφορά από τα πλάγια, δίνοντας την ευκαιρία στον Ράσιτς να πετύχει ένα εύκολο λέι απ. Πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Πόποβιτς ισοφάρισε με 2/2 βολές αλλά οι Σέρβοι πήραν το παιχνίδι με μια εύστοχη βολή του Ράσιτς που εκμεταλλεύθηκε το ρήγμα που βρήκε μπροστά του για να πάρει το φάουλ από τον Κους, το οποίο και έκρινε το παιχνίδι, ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος.

Οι Κροάτες ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους που θεωρητικά ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Με τον Ούκιτς και τον Μπογκντάνοβιτς να είναι «ζεστοί», ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 27-19. Στην συνέχεια όμως οι Σέρβοι συνήλθαν και κατέβασαν την διαφορά στο καλάθι (36-34) με την λήξη του ημιχρόνου, έχοντας ως πρωταγωνιστή των Νέναντ Κρστιτς. Έκτοτε, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να φτάσει σε σημαντικές διαφορές που θα της έδιναν προβάδισμα για την νίκη, μέχρι να φτάσουν τα τελευταία συναρπαστικά δευτερόλεπτα.

Ads

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκο Πόποβιτς με 21 πόντους (είχε ακόμα 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ) ο οποίος «κουβάλησε» την ομάδα του σε όλο το δεύτερο μέρος. Από τους νικητές Σέρβους, ο Κρστιτς είχε 16 πόντους και ο Ράσιτς πρόσθεσε 15. Σε ρηχά νερά έμεινε ο Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 3 πόντους και 2 ασίστ, 2 πόντους και 4 ασίστ είχε ο Μιλένκο Τέπιτς, ενώ ο Μάρκο Κέσελι πέτυχε 5 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 34-36, 54-50,

Πηγή: www.sportdog.gr