Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της Γερμανίας με την Ουρουγουάη στο Πορτ Ελίζαμπεθ που θα κρίνει το ποιος θα πάρει την τρίτη θέση στο Π.Κ, η ΦΙΦΑ έρχεται αντιμέτωπη με… αιώνια ερωτήματα.

Ads

Ένα χαρακτηριστικό αφορά την χρησιμότητα ενός μικρού τελικού, όταν η τελική κατάταξη δεν παίζει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο και η απογοήτευση για τους δύο χαμένους των ημιτελικών και τους φιλάθλους τους είναι δεδομένη. Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία όμως, πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει ήδη απαντηθεί και στο οποίο δεν φαίνεται πως σκοπεύει να επανέλθει.

Εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ μίλησε για αυτό ακριβώς το θέμα στους Times και έκανε φανερό πως δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για κατάργηση του μικρού τελικού στα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα.

«Το πρεστίζ και το γόητρο εξακολουθούν να διακυβεύονται. Πολλοί φίλαθλοι θα βρίσκονται εκεί για να το παρακολουθήσουν και η τρίτη θέση είναι καλύτερη από ότι πολλές χώρες έχουν καταφέρει. Διακυβεύονται ακόμα πόντοι στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ουρουγουάη είναι στην 16η θέση του πίνακα αλλά με μια νίκη το Σάββατο θα φτάσει κοντά στην πρώτη δεκάδα. Οπωσδήποτε υπάρχουν πράγματα για να διεκδικήσεις», ισχυρίστηκε.

Ads

Πηγή: sportdog.gr