Αντίστροφα για την επιστροφή του στα παρκέ μετρά ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο 33χρονος γκαρντ, που τον Αύγουστο αποχώρησε από το ΝΒΑ για λόγους ψυχικής υγείας, φαίνεται να είναι καλύτερα και μάλιστα ζήτησε από την Μπαρτσελόνα (μέσω των social media) να ενταχθεί στις προπονήσεις της.

Ads

Η Καταλανική ομάδα συμφώνησε και ο Ρούμπιο αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2011.

Το post του Ρούμπιο στα social media ανέφερε τα εξής:

«Γεια σε όλους,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήρθε η ώρα για να ξεκινήσω το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας μου. Το σκεφτόμουν τις τελευταίες εβδομάδες και μετά από πολλή σκέψη, βλέπω ότι έχω την επιθυμία και την δύναμη να έχω ξανά μία μπάλα στα χέρια.

Ads

Το επόμενο βήμα μου ήταν να ζητήσω από την Μπαρτσελόνα, αν γινόταν, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς να διακόψω τα σχέδια της ομάδας για την σεζόν, να προπονηθώ μαζί της. Εκφράζω εκ των προτέρων την ευγνωμοσύνη μου για την κατανόηση και την στήριξή τους στο θέμα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έδειξαν σεβασμό και στήριξη σε αυτή την διαδικασία. Εκτιμώ επίσης τον σεβασμό που έδειξαν στην ιδιωτικότητά μου σε αυτό το ταξίδι».

Ο Ρούμπιο, που επελέγη στο νούμερο 5 του ντραφτ το 2009, αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 2011 μέχρι το 2023 και έχει μέσο όρο 10,8 πόντους, 7,4 ασίστ, 4,1 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα σε 29,6 λεπτά (712 συμμετοχές) με τους Τίμπεργουλβς, Τζαζ, Σανς και Καβαλίερς.