Ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοίνωσε το αντίο του στο ΝΒΑ με επιστολή την οποία και δημοσίευσε, στην οποία μίλησε για την ψυχική του υγεία και τους λόγους που τον έχουν αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ads

Μετά από 12 χρόνια στο NBA αποφάσισε να βάλει ένα τέλος, ενώ αποτελεί ένα από τα θαύματα του ισπανικού μπάσκετ ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ της Ισπανίας 14χρονών και 11 μηνών!

Επιπλέον, ήταν ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντομπάσκετ 2019 από τους Ισπανούς παίρνοντας και το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη.

Σημειώνεται ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον διατήρησαν στο ρόστερ τους, μολονότι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά μαζί τους έμοιαζε απίθανο. Και την Πέμπτη (4/1) προχώρησαν στο buy out του συμβολαίου του.

Ads

Ο Ρούμπιο στην επιστολή του ανέφερε τα εξής:

«Η 30ή Ιουλίου ήταν μία από τις δυσκολότερες νύχτες της ζωής μου. Το μυαλό μου πήγε σε ένα σκοτεινό μέρος. Με κάποιο τρόπο ήξερα ότι πήγαινα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν θα είχαν τον έλεγχο της κατάστασης. Την επόμενη ημέρα, αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα», αναφέρει στην επιστολή του.

Και συνεχίζει: «Μία ημέρα, όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη, θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με εσάς, έτσι ώστε να στηρίξω άλλους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Μέχρι τότε, θα ήθελα να το κρατήσω προσωπικό, σεβόμενος την οικογένεια και τον εαυτό μου, ενώ εξακολουθώ να δουλεύω στην ψυχική μου υγεία. Αλλά είμαι περήφανος να πω ότι βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα».

Ο Ισπανός γκαρντ αναφέρθηκε και στο ΝΒΑ: «Ήθελα να στείλω αυτό το μήνυμα, γιατί η καριέρα μου στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε σήμερα. Όλα ξεκίνησαν το 2009, τη νύχτα του Draft στη Νέα Υόρκη. Τι όνειρο. Μετά από 12 χρόνια στη λίγκα, με όλα τα πάνω και τα κάτω, έχω συλλέξει πολλές όμορφες αναμνήσεις και υπέροχες φιλίες. Μινεσότα, Γιούτα, Φοίνιξ και Κλίβελαντ. Γουάου! Σας ευχαριστώ.

Ειδικά αναφορά στο Κλίβελαντ. Το τελευταίο σπίτι. Ξέρω ότι ο τρόπος που τελείωσαν τα πράγματα ήταν δύσκολος. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι η σεζόν θα εξελίσσονταν έτσι, αλλά έχετε έναν υπέροχο οργανισμό, με τον Κόμπι (σ.σ.: Άλτμαν, ο gm της ομάδας) και τον Τζέι Μπι (σ.σ.: Μπίκερσταφ, ο προπονητής), οι οποίοι με σεβάστηκαν απεριόριστα, κατάλαβαν την κατάσταση και ενδιαφέρθηκαν για εμένα ως άτομο.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη».