Μπορεί το ντέρμπι των «αιωνίων» να σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια και οριστική διακοπή στο 82ο λεπτό, ωστόσο, οι Πειραιώτες  πανηγύρισαν τη νίκη τους. Οι ποδοσφαιριστές καταδίκασαν τα επεισόδια με δηλώσεις τους, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν έλειψαν στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο». Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε φανερά προβληματισμένος με τα όσα συνέβησαν τονίζοντας ότι η χθεσινή ημέρα δεν ήταν ημέρα χαράς.

Ads

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης και η αποστολή του Ολυμπιακού
 

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να υποδεχθεί την αποστολή της ομάδας από το ΟΑΚΑ.

Ο ισχυρός άνδρας των “ερυθρολεύκων” αποθεώθηκε κατά την άφιξή του από τους περίπου 600 φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκεί.

Ads

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κόσμο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: “Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε. Δώσαμε χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα είναι κοντά. Θα πρέπει όμως να ρίξουμε τους τόνους και να ξεχάσουμε τα επεισόδια που έγιναν για να μην πούμε αντίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο“.

Περίπου στις 00:35 έφτασε στου Ρέντη και το πούλμαν του Ολυμπιακού με την αποστολή των “ερυθρολεύκων”, που επέστρεψαν θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ. “Νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές” το κυρίαρχο σύνθημα, ενώ και πολλά καπνογόνα συνέθεταν την εικόνα των πανηγυρισμών. Ιδιαίτερη αποθέωση γνώρισαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και ο “χρυσός” σκόρερ των Πειραιωτών, Τζαμέλ Αμπντούν.

Μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης τους αγκάλιασε έναν-έναν, ενώ ο Σάββας Θεοδωρίδης του είπε: “Πρόεδρε, να είσαι σίγουρος, θα το πάρουμε το νταμπλ“.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού απευθύνθηκε στους ποδοσφαιριστές και στον Βαλβέρδε, λέγοντας: “Αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ ήταν θλιβερά και σας δίνω συγχαρητήρια που καταφέρατε και πήρατε μια μεγάλη νίκη σε αντίξοες συνθήκες. Εμείς να ξέρετε ότι όλα αυτά δεν θα τα προβάλλουμε, ούτε θα στείλουμε DVD στην ΕΠΟ και στην UEFA όπως έκαναν άλλοι. Αυτό που έχει σημασία είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εμείς θέλουμε να το προστατεύσουμε γιατί ο Ολυμπιακός θέλει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως σας είχα πει και την Πέμπτη, για μένα είχε μεγαλύτερη σημασία να νικήσετε στο ντέρμπι και όχι τη Μέταλιστ. Στην Ευρώπη κάνατε καλή πορεία και σας αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για ό,τι καταφέρατε εκεί. Να ξέρετε όμως ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και θέλω νίκες μέχρι το τέλος. Επίσης, υπάρχει και το Κύπελλο. Στόχος μας είναι το νταμπλ και με τον ΟΦΗ την Τετάρτη θέλω πάλι νίκη“.

Στη συνέχεια μίλησε για τον τεχνικό των “ερυθρολεύκων”: “Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πολύ τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την καλή δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα, διότι είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, αλλά παρά το γεγονός αυτό, είναι στον Ολυμπιακό γιατί αγαπάει τόσο το σύλλογο όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο θέλει να δει να προοδεύει“.

Ακολούθως είπε: “Θέλω να τονίσω τόσο σε εσάς τους παίκτες, όσο και στους δημοσιογράφους, ότι καλό θα ήταν να ξεχάσουμε τα έκτροπα που έγιναν και ούτε να τα διαφημίζουμε, ούτε να τα προβάλλουμε γιατί κάνουν κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν χώρα αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και οι Έλληνες παίκτες της ομάδας με καταλαβαίνουν περισσότερο οπότε καλό θα ήταν να μην τα προβάλλουμε, ώστε και οι ξένοι παίκτες μας να έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για εμάς στο εξωτερικό. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο“.

Τέλος, αναφερόμενος στα πριμ, τόνισε: “Όσον αφορά στα πριμ και τα μπόνους που σας τα έχουμε κόψει, σύντομα θα επιστρέψουν. Θα σας έλεγα να πάμε τώρα όλοι μαζί στα μπουζούκια, αλλά αυτά μπορούν να περιμένουν. Θα πάμε όταν πρέπει. Έχουμε τον ημιτελικό του Κυπέλλου και θέλουμε κι εκεί νίκη. Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθειά σας και τη μεγάλη νίκη και πάνω απ’ όλα ο Ολυμπιακός“.

Πηγή: sport 24