Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας, επικρατώντας στο Μπέλφαστ επί της Β. Ιρλανδίας με 1-0, για την 1η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της τρίτης κατηγορίας της διοργάνωσης.

Ads

Η Εθνική μας ήταν σοβαρή, συγκεντρωμένη στο στόχο της, αποφεύγοντας λάθη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα  (που την έχουν πληγώσει στο πρόσφατο παρελθόν) και με γκολ του Μπακασέτα στο 39’, πήρε απόλυτα δίκαια μία πολύ σημαντική νίκη, στο επίσημο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της.

Τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας

Κύπρος-Κόσοβο 0-2
(65΄Μπερίσα, 78΄Ζεγκρόβα)

Βόρεια Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1
(39΄Μπακασέτας)

Η βαθμολογία

image

Ads

Επόμενη αγωνιστική αναμέτρηση για την Ελλάδα είναι την Κυριακή (5/6, 21:45) στην Πρίστινα κόντρα στο Κόσοβο.

Με ενθουσιασμό μπήκε στο παιχνίδι η Βόρειος Ιρλανδία στο ματς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αυτό μεταφράστηκε σε κάποια σπουδαία ευκαιρία ή σε ασφυκτική πίεση προς τα καρέ της Εθνικής ομάδας, αφού ήταν εμφανές το ποιοτικό έλλειμμα των γηπεδούχων.

Το μοναδικό που κατάφεραν σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ένα σουτ του ΜακΝέρ στο 18’, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος.

Μετά τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να προσαρμόζονται στις συνθήκες του αγώνα και με κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλό τέμπο άρχισαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό.

Δείγμα της αγωνιστικής ανόδου ήταν η ευκαιρία του Γιακουμάκη στο 22’ με κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο Πίκοκ, αλλά τελικά η Ελλάδα βρήκε το γκολ έχοντας… κοιμίσει τους γηπεδούχους.

Ο Λημνιός στο 39΄κουβάλησε την μπάλα από τα δεξιά, την έστρωσε στον Μπακασέτα, που αφού έκανε το κοντρόλ σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, αφού ο Πίκοκ δεν μπορούσε να βρει απάντηση.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «σκοτώσει» το ματς, με τον Λημνιό να μετατρέπεται και πάλι σε δημιουργό από τα δεξιά, αλλά ο Γιακουμάκης δεν εκμεταλλεύθηκε την παράλληλη μπαλιά του εξτρέμ της Κολωνίας (αγωνίστηκε δανεικός στην Τβέντε), βρίσκοντας… αέρα.

Από το 65’ και μετά και χωρίς να έχει να χάσει το παραμικρό, αφού κυνηγούσε στο σκορ, η Βόρειος Ιρλανδία επιστράτευσε το… DNA της και άρχισε να μεταφέρει την μπάλα προς την περιοχή της Ελλάδας με βαθιές μπαλιές και σέντρες, κάτι όμως που εξυπηρετούσε τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο, που είχαν πολύ καλές τοποθετήσεις και μπορούσαν να «ματσάρουν» το δυναμικό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το ματς, καθώς προς το τέλος της αναμέτρησης ο Πογέτ πέρασε στο ματς και τρίτο στόπερ (Τζαβέλλας) και οι Βορειοϊρλανδοί οδηγήθηκαν σε… αδιέξοδο και ήττα, με την Ελλάδα πλέον να στρέφει την προσοχή της στο ματς της Κυριακής.

Β. Ιρλανδία (Ιαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ – Μπράντλεϊ (62′ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78′ Χιουμ)- ΜακΝέρ, Ντέιβις, Σάβιλ (79′ Τσαρλς)- ΜακΚάν – Λάβερι (62′ Λάφερτι), Γουάιτ (71′ Ντιον Τσαρλς)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα (90’+2′ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης (82′ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης – Λημνιός (69′ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (69′ Παυλίδης), Μπακασέτας (69′ Κουρμπέλης)

Διαιτητής: Λάμπρεχτ Έρικ (Βέλγιο)
Βοηθοί: Βενιζέρε Ρίεν, Γιο ντε Βέιρντ (Βέλγιο)
4ος Διαιτητής: Βερμπούμεν Νέιθαν (Βέλγιο)

Το πρόγραμμα του ομίλου

Η αγωνιστική – 5 Ιουνίου

  • Κύπρος – Βόρεια Ιρλανδία
  • Κόσοβο – Ελλάδα

Η αγωνιστική – 9 Ιουνίου

  • Ελλάδα – Κύπρος
  • Kόσοβο – Βόρεια Ιρλανδία

Η αγωνιστική – 12 Ιουνίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος
  • Ελλάδα – Κόσοβο

Η αγωνιστική – 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία – Κόσοβο
  • Κύπρος – Ελλάδα

Η αγωνιστική – 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία
  • Κόσοβο – Κύπρος