Ο Λευτέρης Πετρούνιας, το βράδυ της Παρασκευής, πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του, εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που κατάκτησε στην Ντόχα.  

Ads

Ο «άρχοντας των κρίκων» έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο. Επίσης, έγινε ο τρίτος αθλητής στην ιστορία της ενόργανης, που έχει πανηγυρίσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί που έχει εδώ και 2.5 χρόνια με 10 χρυσά σε ισάριθμες διοργανώσεις που εμφανίστηκε.

Ωστόσο παραδέχθηκε πως ήταν ανήσυχος έως ότου ανακοινωθεί η βαθμολογία του κυριότερου αντιπάλου του, του Βραζιλιάνου Ζανέτι. «Δεν ένιωσα σίγουρος νικητής μετά το πρόγραμμά μου και τη βαθμολογία που πήρα. Ασφαλώς, είδα την αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει βλέποντας ότι είχα υψηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό, πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ήμουν λίγο ανήσυχος για τον βαθμό που θα έπαιρνε ο Ζανέτι, ο οποίος έκανε επίσης πολύ καλό πρόγραμμα», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης στη μικτή ζώνη.

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη σ΄ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα καλούς ανταγωνιστές. Ο Λοντάντιο είναι νέος, με “καθαρές” εκτελέσεις, ο Ζανέτι με έχει κερδίσει πολλές φορές και τον έχω κερδίσει πολλές φορές, γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Ads

Δείτε την χρυσή προσπάθεια, καθώς και την απονομή του μεταλλίου

Ο 27χρονος Λευτέρης Πετρούνιας, κάτοχος πια ενός μοναδικού «θρι-πιτ» στον 21ο αιώνα, εξήγησε πως ο  έντονος πόνος στον αριστερό ώμο, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο το πρωί της Δευτέρας (05/11), ήταν το στοιχείο που έκανε μοναδικό τον τρίτο συνεχή παγκόσμιο τίτλο του. «Μετά την εμφάνισή μου σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση», υπογράμμισε.

Όσο για το πρόγραμμά του; «Τη Δευτέρα, στις 07:15 το πρωί, μπαίνω στο χειρουργείο. Αυτό δεν αλλάζει. Πριν από τον τελικό έλεγα ότι “είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτόν τον πόνο στον αριστερό ώμο, θα μπω λοιπόν απολαύσω τον αγώνα”, πράγμα το οποίο και έκανα! Φοβάμαι λίγο την επέμβαση γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο…».

«Έδωσα όλη μου την ψυχή για να πάρω το χρυσό»

«Φοβάμαι λίγο την επέμβαση, γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο», λέει ο Πετρούνιας, δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης της Ντόχα.

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα, με το πρόβλημα που έχω στον ώμο. Νομίζω ότι η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή», λέει μεταξύ άλλων, ενώ για την παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στην εξέδρα του γυμναστηρίου ‘Αρένα’ σχολίασε: «Ήταν καταπληκτικό. Ξεκίνησα για να κάνω την προθέρμανση και όταν επέστρεψα στην Αρένα είδα όλες αυτές τις ελληνικές σημαίες. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έχουμε 5.000 Έλληνες που εργάζονται στη Ντόχα, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί εδώ. Όταν έφτασε η στιγμή να αγωνιστώ, ο προπονητής μου είπε: Κάντο για αυτούς. Έδωσα όλη μου την ψυχή για να πάρω το χρυσό μετάλλιο».

Για το αν αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του σκέφτηκε ότι θα πάρει τη νίκη, παρ’ όλο που αγωνίστηκε πρώτος, απάντησε: «Ναι, γιατί η προσπάθειά μου ήταν καλή και η έξοδος πετυχημένη. Όμως το επίπεδο των αθλητών ήταν αρκετά υψηλό και όταν είδα την βαθμολογία, δεν ήμουν τόσο σίγουρος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετή για να νικήσω».