Ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, έβαλε την «σφραγίδα» του και στην Ντόχα, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ads

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον ώμο, και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από τους υπόλοιπους αντιπάλους του (15,366β.) που έλαβαν μέρος στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μετά τα χρυσά μετάλλια στη Γλασκώβη (2015) και στο Μόντρεαλ (2017) ανέβηκε για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με το μετάλλιο αυτό ο Πετρούνιας «έγραψε ιστορία» καθώς έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο. Επίσης, έγινε ο τρίτος γυμναστής στην ιστορία της ενόργανης, που έχει πανηγυρίσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, ενώ παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί που έχει εδώ και 2.5 χρόνια με 10 χρυσά σε ισάριθμες διοργανώσεις που εμφανίστηκε.

Στο στάδιο Aspire Dome που γίνονται οι αγώνες, είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Ads

Στον τελικό, παρά το πρόβλημα στον ώμο, μπήκε ως το μεγάλο φαβορί και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει αντίπαλο. Ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, κατετάγη δεύτερος  με 15.100 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14.900.

«Τελικά δεν γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση!»

Ανακουφισμένος και εμφανώς χαρούμενος από τη νέα συγκλονιστική του εμφάνιση σε κορυφαία διοργάνωση παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο που πανηγύρισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Αφού παραδέχθηκε πως ήταν ανήσυχος έως ότου ανακοινωθεί η βαθμολογία του κυριότερου αντιπάλου του, του Βραζιλιάνου Ζανέτι, ο «άρχοντας των κρίκων» τόνισε πως «τελικά δεν γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση!»

«Δεν ήμουν σίγουρος νικητής μετά το πρόγραμμα και τη βαθμολογία που πήρα. Είδα την αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει βλέποντας ότι είχα υψηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό, πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ήμουν λίγο ανήσυχος για τον βαθμό που θα έπαιρνε ο Ζανέτι, ο οποίος έκανε επίσης πολύ καλό πρόγραμμα», δήλωσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής στη μικτή ζώνη και συνέχισε:

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη σ΄ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα καλούς ανταγωνιστές. Ο Λοντάντιο είναι νέος, με “καθαρές” εκτελέσεις, ο Ζανέτι με έχει κερδίσει πολλές φορές και τον έχω κερδίσει πολλές φορές, γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων», κάτοχος πια ενός μοναδικού «three peat» στον 21ο αιώνα, εξήγησε πως ο  έντονος πόνος στον αριστερό ώμο, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο το πρωί της Δευτέρας (05/11), ήταν το στοιχείο που έκανε μοναδικό τον τρίτο συνεχή παγκόσμιο τίτλο του.

«Μετά την εμφάνισή μου σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση», υπογράμμισε.

Όσο για το πρόγραμμά του; «Τη Δευτέρα, στις 07:15 το πρωί, μπαίνω στο χειρουργείο. Αυτό δεν αλλάζει. Πριν από τον τελικό έλεγα ότι “είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτόν τον πόνο στον αριστερό ώμο, θα μπω λοιπόν απολαύσω τον αγώνα, πράγμα το οποίο και έκανα!

Φοβάμαι λίγο την επέμβαση γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο…».

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Συγχαρητήρια στον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή απηύθυνε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. 

«Σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη» επισημαίνει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» ανέφερ σε ανάρτησή του στο twitter o πρθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.