Η Μάντσεστερ Σίτι πιστοποιώντας την εξαιρετική της φόρμα, επικράτησε 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε για 12η φορά στην ιστορία της στον τελικό του αρχαιότερου και με την περισσότερη αίγλη ποδοσφαιρικού θεσμού.

Ads

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πλέον μέσα στη διεκδίκηση και των τριών μεγάλων στόχων της (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League) και θα περιμένει αύριο να μάθει τον αντίπαλο της, το νικητή δηλαδή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Μπράιτον και τη συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ, με μεγάλη πιθανότητα να έχουμε τελικό με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ριγιάντ Μαχρέζ, που έγινε ο πρώτος, που σημειώνει χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου στην ιστορία του Wembley τον 21ο αιώνα, οι «πολίτες» επικράτησαν πολύ άνετα 3-0 και πήραν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της 3ης Ιουνίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Κυπέλλου Αγγλίας

  • Ημιτελικός: Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή 23/4 στις 18:30)
  • Τελικός: Γουέμπλεϊ στις 3 Ιουνίου (17:00)

Ο Μαχρέζ πήρε αν μη τι άλλο τη… δουλειά από τον Χάαλαντ, ο οποίος έμεινε (είναι είδηση) άσφαιρος. Ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ στο 43΄από το σημείο του πέναλτι, ενώ έκανε το 2-0 στο 63ο λεπτό, για να κάνει τρία τα γκολ του τέσσερα λεπτά μετά, εκμεταλλευόμενος την άψογη μεταβίβαση του Τζακ Γκρίλις.

Ads

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμεζ, Γκιουντογκάν (75′ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (81′ Λιούις), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (66′ Πάλμερ), Χάλαντ (67′ Φόντεν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Πολ Χέκινγκμποτομ): Φοδέρινχαμ, Αχμέντοτζιτς (76′ Κουλιμπαλί), Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (76′ Μπογκλ), Μπέργκε (75′ Μπάσαμ), Νόργουντ, Φλεκ (68′ Σαρπ), Λόου, Τζέμπισον (58′ Μακμπέρνι), Εντιαγέ