Κακό βαθμό πήρε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στο τελευταίο τεστ της πριν το Π.Κ. Οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Παραγουάης στο πρώτο ημίωρο (όταν δέχτηκαν και τα δύο γκολ) και στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο ματς παρότι πάλεψαν. Αρκετές αλλαγές από Ρεχάγκελ, ξεχώρισαν Τοροσίδης και Τζόρβας, με εκλάμψεις ο Σαμαράς, προβλημάτισε ξανά η άμυνα με Κυργιάκο, Αβραάμ.

O έλεγχος των νέων…

Ads

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν χρησιμοποίησε το αποψινό φιλικό για να τεστάρει την ομάδα που έχει στο μυαλό του για βασική για το Π.Κ. Στο αρχικό σχήμα βρήκαν θέση παίκτες όπως ο Νίνης, ο Καπετάνος και ο Παπαδόπουλος που άφησαν ανάμεικτες εντυπώσεις. Ο πρώτος συμμετείχε στο καλύτερο διάστημα της Εθνικής (30’-45’) στο ματς, ο δεύτερος πάλεψε αλλά δεν βγήκε ποτέ μέτωπο προς την εστία, ενώ ο Παπαδόπουλος ήταν πραγματικά κακός και η συνεργασία του με τον Κυργιάκο (εξίσου ανεπαρκής για τις ανάγκες του αγώνα) ήταν τουλάχιστον προβληματική. Όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που βοήθησε δημιουργικά αλλά είχε πρόβλημα αμυντικά με τους Μορέλ και Τόρες που τον πίεσαν πολύ.

Μαρτυρικό πρώτο 30λεπτο…

Η Εθνική έχασε ουσιαστικά το πρώτο 30λεπτο, στο οποίο δεν κράτησε μπάλα, δεν δημιούργησε φάσεις και –κυρίως- οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και επέτρεπαν στους Λατινοαμερικάνους να δείξουν όλες τις ικανότητες τους στον ανοικτό χώρο. Ο Σεϊταρίδης δεν είχε βοήθεια με τον Μορέλ και τον Τόρες από αριστερά, Τζιόλης και Κατσουράνης απλά παρακολουθούσαν τους μέσους της «αλμπιρόχα» και η Ελλάδα δέχτηκε δύο γκολ και θα μπορούσε να δεχτεί και περισσότερα. Βέρα και Μπάριος ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα στο 9’ και στο 25’ αντίστοιχα, σε ένα διάστημα στο οποίο η Εθνική δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου της και κυρίως δεν μπορούσε να βρει λύσεις στα μαρκαρίσματα των πολύ κινητικών, Μπάριος, Τόρες και Σάντα Κρουζ.

Όταν ανέβηκαν Σαμαράς και Νίνης…

Μετά το ημίωρο όμως, η Παραγουάη δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ίδιο τέμπο και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, από την στιγμή που οι παίκτες του Ρεχάγκελ έδειξαν σημεία ζωής. Ο Σαμαράς από αριστερά και ο Νίνης παίζοντας στα νώτα του Καπετάνου πήραν πρωτοβουλίες και δημιούργησαν κινδύνους. Στην Εθνική ακυρώθηκε ένα γκολ στο 32’ όταν ο Σαλπιγγίδης υποδείχθηκε οφσάιντ στην παράλληλη πάσα του Νίνη που είχε και αυτός μια μεγάλη στιγμή δύο λεπτά μετά από ωραία «κάθετη» του Σεϊταρίδη. Ούτε τα καλά σουτ τον Τζιόλη και Σαμαρά έφεραν το γκολ που θα αναπτέρωνε το ηθικό της Εθνικής, που πάντως κέρδισε τις εντυπώσεις στο διάστημα 30’-45’.

Ads

Άλλαξε τρεις ο Γερμανός

Το καλό μομέντουμ της Εθνικής στο τέλος του πρώτου μέρους δεν διατηρήθηκε όμως στις αρχές της επανάληψης. Συνολικά, το παιχνίδι ήταν πολύ χειρότερο από το πρώτο μέρος και σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές των δύο τεχνικών. Ο Ρεχάγκελ πέρασε τον Βύντρα σε ρόλο στόπερ αντί του Κυργιάκου, ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Νίνη και ο Χαριστέας πήρε θέση στα δεξιά αντί του Σαλπιγγίδη. Αλλά η Εθνική δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα των Παραγουανών που γύρισαν λίγο πιο πίσω στο δεύτερο μέρος.

Έπεσε ο ρυθμός, δεν βοήθησαν οι αλλαγές

Μοιραία, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές και το θέαμα ήταν εξαιρετικά μέτριο. Η ελληνική ομάδα απείλησε μόνο με κάποια σουτ των Τοροσίδη (πολλά χιλιόμετρα, από τους κορυφαίους της Εθνικής απόψε), Τζιόλη και Πατσατζόγλου (μπήκε αντί του Κατσουράνη που φάνηκε πως είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο, σε μια φάση με τον Μπάριος στις αρχές της επανάληψης), είχε κάποιες εξάρσεις με ατομικές ενέργειες του Σαμαρά αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Ο Καραγκούνης δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να επηρεάσει το ματς, ενώ στα μετόπισθεν ο Αβραάμ συνέχιζε να έχει πρόβλημα και ο Βύντρα υστέρησε στον σοβαρότερο κίνδυνο που του δημιουργήθηκε, στο 67’ με μια ατομική προσπάθεια του Μπενίτεζ από αριστερά.

Ο απολογισμός…

Συνολικά, η Εθνική έδειξε κάποιες αρετές μεσοεπιθετικά, προβλημάτισε όμως με τον τρόπο που λειτουργεί ανασταλτικά, τόσο στην αμυντική της γραμμή, όσο και στο κέντρο, εκεί δηλαδή που υπερείχε τις… παλιές καλές μέρες. Από το ματς με την Παραγουάη φάνηκε πως δεν είναι ανταγωνιστική με ομάδες που κινούν γρήγορα και με ακρίβεια την μπάλα και διαθέτουν στο ρόστερ τους σύγχρονους επιθετικούς όπως ο Ρόκε Σάντα Κρουζ, που απόψε έκανε περίπου ότι ήθελε και μαζί με τους Τόρες, Ριβέρος και Βέρα ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Χεράρδο Μαρτίνο. Συνεπώς, η σκέψη για τρία στόπερ (που δεν δοκιμάστηκε απόψε), ίσως αποτελέσει την τελευταία λύση για τον Ότο Ρεχάγκελ, προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες» που αν κόστισαν απόψε, δεν αναμένεται να συμβεί κάτι διαφορετικό στα ματς του Π.Κ…

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46΄ Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58΄ Πατσατζόγλου), Νίνης (46΄ Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46΄ Χαριστέας), Καπετάνος (75΄ Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μπονέτ (61΄ Μπαρέτο), Βερόν (74΄ Σαντάνα), Ντα Σίλβα, Μορέλ (65΄ Κανίσα), Ριβέρος (79΄ Ορτιγόσα), Κάσερες, Βέρα (61΄ Αλκάρας), Τόρες, Μπάριος (61΄ Μπενίτες), Σάντα Κρουζ.

Πηγή: sportdog.gr