Το ισπανικό μοντέλο θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ύστερα από παρότρυνση της UEFA, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, στον νεοεκλεγέντα ομόλογό του της Super League, Γιώργο Στράτο, στη συνάντηση που είχαν.

Ads

Σε αυτό το μοντέλο υπάρχουν τρεις αρχιδιαιτητές, από τους οποίους ο ένας θα ορίζεται από τη Super League, ένας δεύτερος από την ΕΠΟ και ένας τρίτος θα ορίζεται και πάλι από την ομοσπονδία και ο οποίος θα συντονίζει τους άλλους δύο και θα παρεμβαίνει σε περίπτωση διαφωνίας. Στο μεταξύ, ο κ. Γκιρτζίκης συναντήθηκε και με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ads

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι ύστερα από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο. Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».