Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σουπερλίγκα.

Ads

Κερδισμένος της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ, οποίος εξασφάλισε από σήμερα τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ο Πρίττας στο 47’ το γκολ του Άρη, στις καθυστερήσεις (90+3′) με τον Λεονάρντο ισοφάρισε η Ένωση. Πλέον, ο δικέφαλος έχει 13 βαθμούς, ο Ολυμπιακός είναι στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας με 7, ΑΕΚ και Άρης ακολουθούν με 6 και 4 βαθμούς, αντίστοιχα.

Κακή ποιότητα, λόγω… ΠΑΟΚ!

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κακή ποιότητα του αγώνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Φαλήρου, ήταν σχεδόν βέβαιο πως η δεύτερη ομάδα θ’ αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου θα είναι ο «δικέφαλος του βορρά». Ειδικά, το πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν… απελπιστικό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά απ’ τα δύο «καρέ». Παιχνίδι κέντρου, με πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή και αμέτρητες λάθος πάσες σύνθεσαν το σκηνικό, στο οποίο υπήρχαν μόνο δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα, ενώ αυτή του γηπεδούχου Άρη ήταν σαν να μην έγινε ποτέ…

Ads

Στο 15ο λεπτό ο Άρης σημείωσε γκολ με τον Τζόνσον, αλλά οι πανηγυρισμοί του Αμερικανού «κράτησαν» μόλις για κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού ο βοηθός είχε υψωμένη τη σημαία του σωστά για οφσάιτ του παίκτη του Άρη. Το πρώτο και… μοναδικό καλό σουτ, πάντως, προήλθε απ’ τους φιλοξενούμενους. Στο 18’, ο Αραούχο σούταρε έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή του Σηφάκη, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να εκτινάζεται και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Λίγο πριν την εκπνοή (42’), ο Κούπερ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, με τον τραυματία Τζόνσον να δίνει τη θέση του στον Ντέιλι, ο οποίος στη συνέχεια είχε συμμετοχή στο γκολ του Άρη. Με όλα αυτά, το γεγονός ότι οι Σηφάκης και Αραμπατζής δεν έκοψαν εισιτήριο στον αγώνα αποτελεί έκπληξη!

Γρήγορο προβάδισμα στο β’ μέρος…

Μπορεί η έχθρα στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ να είναι μεγάλη, αλλά τουλάχιστον σήμερα οι «κίτρινοι» έπαιξαν για την ιστορία τους και όχι για να κάνουν κακό στο συμπολίτη τους. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Πρίττα. Στο 47΄, ο Ντέιλι κάνει το σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι, με τον Αραμπατζή ν’ αποκρούει, αλλά προσωρινά και τον παίκτη του Άρη, ο οποίος βρίσκεται στις προεπιλογές του Ρεχάγκελ για το Μουντιάλ, από κοντά ν’ ανοίγει το σκορ και να βάζει… φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου βρέθηκαν περίπου 12-13 χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί και πέρα, τα πάντα θύμιζαν πάλι… πρώτο ημίχρονο, με τις φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες να είναι είδος προς εξαφάνιση και τους προπονητές να κάνουν τις κινήσεις τους στην προπονητική σκακιέρα.

«Μίλησε» ο Λεονάρντο στο τέλος….

Προς το τέλος της αναμέτρησης, ο παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, που θα τους κρατούσε μακριά απ’ την τέταρτη και τελευταία θέση τα βαθμολογίας των πλέι οφ και τα κατάφεραν. Αρχικά, ο Τζιμπούρ στο 79 ’έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη σε μία οριακή φάση, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του, υποδεικνύοντας τον Αλγερινό σε αντικανονική θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν την άμυνα του Άρη και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λεονάρντο, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1, ύστερα από λάθος του Αράνο.

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Νασούτι, Φερνάντες, Πρίττας, Αντού (76’ Ναφτί), Χαβίτο, Κόκε (63’ Αραβίδης), Τζόνσον (42’ Ντέιλι)-στον πάγκο: Πέσκοβιτς, Γκαρσία, Μεριέμ, Ορτίθ.

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Λαγός, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Μάκος (80’ Γκερέιρο), Γκέντσογλου (55’ Λεονάρντο), Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο (63’ Νέμεθ)-στον πάγκο: Λούκατς, Άλβες, Καράμπελας, Γεωργέας.

Πηγή: Sportdog