Εφές, Λαμποράλ, Αρμάνι, Τσεντεβίτα και Λιμόζ είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα, Λοκομοτίβ Κούμπαν του Μπαρτζώκα, Ζαλγκίρις, Καρσίγιακα και Ζιελόνα Γκόρα οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα όπως ορίστηκαν ύστερα από την κλήρωση που έγινε σήμερα, Πέμπτη στη Βαρκελώνη.

Ads

Η κλήρωση των ομίλων πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη και αναλυτικά τα γκρουπ για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας 2015-2016 είναι:

1ο γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν Μονάχου, Στρασμπούρ.

2ο γκρουπ: Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Λαμποράλ Κούτσα, Αρμάνι Μιλάνο, Τσεντεβίτα, Λιμόζ.

Ads

3ο γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ζαλγκίρις Κάουνας, Καρσίγιακα,
Ζιελόνα Γκόρα.

4ο γκρουπ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μαλάγα, Μπάμπεργκ, Νταρουσάφακα, Σάσαρι.

image

Οι τέσσερις πρώτοι των τεσσάρων γκρουπ προκρίνονται στο Top-16. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο νέα γκρουπ, από τα οποία θα προκριθούν και πάλι οι 4 καλύτερες ομάδες σχηματίζοντας τους προημιτελικούς.

Αυτή η φάση (των “8”) κρίνεται στις τρεις νίκες. Από εκεί θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες του φάιναλ-φορ που θα γίνει στο Βερολίνο.

Βραβείο μάρκετινγκ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βραβεύτηκε πριν από την κλήρωση της Ευρωλίγκα ως η καλύτερη στο μάρκετινγκ. Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Νίκος Λεπενιώτης παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους των «ερυθρολεύκων».

Το βραβείο “Λουιτζιάνι Πορέλι” για τον παράγοντα της χρονιάς κέρδισε ο Μάρκο Μπάλντι της Άλμπα Βερολίνου, ενώ προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Πάμπλο Λάσο της πρωταθλήτριας Ρεάλ, που όμως δεν παρέστη στην εκδήλωση.