Ολοκληρώθηκε (σχεδόν) ο μαραθώνιος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας όμως μία πολύ σημαντική εκκρεμότητα, το εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στη  Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Φενέρμπαχτσε που θα γίνει στις 13 Απριλίου και θα κρίνει όχι απλώς ένα, αλλά δύο ζευγάρια των play-offs.

Ads

Με νίκη των γηπεδούχων Ισραηλινών θα έχουμε στα play-offs Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ με διπλό θα έχουμε Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές.

Μετά από τις νίκες της Μπάγερν Μονάχου στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ και του Ερυθρού Αστέρα επί της Αναντολού Εφές, την τελευταία αγωνιστική, γνωρίζουμε μόνο τα δύο ζευγάρια των play-offs.

Με την Μονακό θα παλέψει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο Βελιγράδι, με τα δύο πρώτα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τρίτο και το τέταρτο (αν χρειαστεί) στο Μόντε Κάρλο και το πέμπτο (επίσης αν χρειαστεί) στο Φάληρο. Φυσικά οι σειρές είναι best-of-five (στις τρεις νίκες) και δίνουν το εισιτήριο για το Final Four που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Ads

Τα play-offs αρχίζουν στις 19 Απριλίου, αλλά δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τις ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Μονακό.

Τα ζευγάρια των play-offs 

  • (1) Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (8)
  • (2) Ολυμπιακός – Μονακό (7)
  • (3) Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (6)
  • (4) Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (5)

Η τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου στη Μαδρίτη ήταν ανεπανάληπτη! Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εντυπωσιακή για τρεις περιόδους, βρέθηκε στο +16 (75-59) στο 30ό λεπτό απέναντι στην Μπάγερν, είδε όμως την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να κάνει ασύλληπτη ανατροπή και να παίρνει τη νίκη στο WiZink Center (97-88).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά (όσο και κουρασμένοι), βρήκαν όμως τον τρόπο να γυρίσουν σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε εν πολλοίς χαμένο και να κλείσουν με χαμόγελο την κανονική περίοδο της σεζόν. Η δική τους μοίρα δεν άλλαξε βέβαια επί της ουσίας, αφού θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στα playoffs.

Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης; Η αυτοκτονία του WiZink Center την έστειλε στην 4η θέση της κατάταξης, αλλά και τη Μονακό πάνω στον Ολυμπιακό! Παρεμπιπτόντως, η “Βασίλισσα” έκλεισε τη regular season με οκτώ ήττες στους δέκα τελευταίους αγώνες.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να προκριθεί στα play-offs και να ολοκλήρωσε νωρίς την (χειρότερη στην ιστορία) Ευρωπαϊκή του πορεία τη φετινή σεζόν, όμως έχει λόγο να χαμογελάει και αυτός δεν είναι άλλος από την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Γιώργος Παπαγιάννης στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας ψηλός των πρασίνων ολοκλήρωσε τη κανονική περίοδο ως πρώτος σε ριμπάουντ και μπλοκ στη διοργάνωση, ξεπερνώντας μάλιστα τον θηριώδη, Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ.

Οι κορυφαίοι ριμπάουντερ της regular season στη EuroLeague

  • Γιώργος Παπαγιάννης (8.2)
  • Γουόλτερ Ταβάρες (7.8)
  • Νίκολο Μέλι (6.7)
  • Τόνιε Τζέκιρι (6.5)
  • Λουκ Σίκμα (6.3)

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-104
 



Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 80-81



Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 59-62



Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 88-97



Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές 93-85



Μονακό – Άλμπα Βερολίνου 91-74

Η Βαθμολογία

image

Ο εξ αναβολής αγώνας

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 13/4