Ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την Ρέιντζερς και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το Europa League στον τελικό της Σεβίλλης (18/5).

Ads

Μετά από δύο συναρπαστικούς επαναληπτικούς σε Γλασκώβη και Φρανκφούρτη, επικράτησαν 3-1 επί της Λειψίας η Ρέιντζερς και 1-0 επί της Γουέστ Χαμ η Άιντραχτ, ανατρέποντας τα πρωγνωστικά και δίνοντας περισσότερη αξία στην διοργάνωση, δεδομένου πως επ’ ουδενί δεν ήταν τα φαβορί για παρουσία στον τελικό και διεκδίκηση του Κυπέλλου (τα φαβορί ήταν Μπαρτσελόνα, Λιόν, Λεβερκούζεν, Σεβίλλη, Πόρτο….).

Η απίθανη Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε ξανά τη Γουέστ Χαμ (1-0) και η τρελή πορεία της στο φετινό Europa League θα καταλήξει στον τελικό!

Η Άιντραχτ, μάλιστα, πανηγυρίζει μία ιστορική ημέρα για την ίδια, καθώς ήταν 5 Μαΐου 1960 όταν είχε επικρατήσει 6-3 εκτός έδρας της Ρέιντζερς και είχε «σφραγίσει» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, για να χάσει 7-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ads

Είχε αντιμετωπίσει δηλαδή σε εκείνο το ματς τους Σκωτσέζους, τους οποίους θα βρει απέναντί της στις 18 Μαΐου, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.

Στο παρελθόν, η Άιντραχτ έχει κατακτήσει άλλη μία φορά τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, το 1980, στους διπλούς αγώνες με τη συμπατριώτισσα Γκλάντμπαχ.

Μεγάλη εμφάνιση, με νίκη-πρόκριση και για την φοβερή Ρέιντζερς. Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ επικράτησε 3-1 των Γερμανών, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα (και μάλιστα χωρίς τον βασικό της επιθετικό Αλφρέδο Μορέλος) και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2008 (σσ. όταν το είχε χάσει με 2-0 από τη Ζενίτ).

Κάπως έτσι η Ρέιντζερς θα διεκδικήσει το πρώτο της Ευρωπαϊκό, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων που είχε κατακτήσει το 1972.

Ρέιντζερς-Λειψία 3-1
(18΄Ταβερνιέ, 24΄Καμάρα, 80΄Λάντστραμ – 70΄Νκουνκού)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γουέστ Χαμ 1-0
(26΄Μπορέ)