Για πολύ καιρό φαίνεται ότι θα απασχολεί ο ναζιστικός πανηγυρισμός του Κατίδη όχι μόνο το δημόσιο διάλογο αλλά και τα γήπεδα. Τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη θέλησε να μιμηθεί ο Σπύρος Σουγλέρης σε αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα της Αχαϊας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράσταση του στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Όπως τόνισε ο Σουγλέρης είναι κατά του ναζισμού αλλά και της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Στον αντίποδα, πανό κατά του Γιώργου Κατίδη λόγω του φασιστικού χαιρετισμού που έκανε στο παιχνίδι με τη Βέροια ανάρτησαν οι οπαδοί της Λιβόρνο.

Ads

 
Ο Σπύρος Σουγλέρης σκόραρε στην αναμέτρηση της Αστραπής Ψαροφαΐου με την ομάδα του Λιμνοχωρίου μιμούμενος τον πανηγυρισμό Κατίδη που έκανε το γύρο του κόσμου. Σκοπός του όπως υποστήριξε μετά δεν ήταν να προκαλέσει αλλά να στηρίξει τον Γιώργο Κατίδη.
 
«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν» υποστήριξε ο Σπύρος Σουγλέρης, στο patragoal. «Με την χθεσινή μου κίνηση, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω του, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του» πρόσθεσε.
 
«Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις» σημείωσε και κατέληξε «Δε φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».

«Έχω μετανιώσει για την έκταση που πήρε. Κάποιοι το είδαν διαφορετικά… Σίγουρα το έχω μετανιώσει, γιατί δεν το έκανα για αυτό το λόγο. Είπα και πάλι ότι είμαι ενάντια στο ναζισμό. Γιατί μια πλάκα έγινε ολόκληρο θέμα», δήλωσε λίγες ώρες αργότερα μιλώντας στο gazzeta.gr  ο ποδοσφαιριστής επαναλαμβάνοντας πως είναι «κατά της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Κατίδη».

«Όταν είσαι 20 χρονών ακόμα πιστεύω δεν έχεις ωριμάσει και όταν από το πουθενά όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω σου ξαφνικά μπορείς να κάνεις κάποιες λάθος κινήσεις. Επειδή έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα και είμαστε σε μια χώρα που όλοι οι άνθρωποι έχουμε δείξει ότι αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, πιστυεύω ότι θα έπρεπε να τον αγκάλιαζαν και να τον συμβούλευαν. Ούτε αυτός πιστεύει και νομίζω ότι αυτό που έκανε του βγήκε αυθόρμητα», τονίζει στη συνέντευξή του.

Ads

«Δεν υπάρχει σε κάθε ομάδα κάποιος που να μπορεί αυτά τα παιδιά να τα κρατά και να μην χάνουν τον έλεγχο, γιατί όλοι άνθρωποι είμαστε. Θες από δημοσιότητα, θες από κάποιον άλλο λόγο, πρέπει κάποιος να μας μαζεύει. Όπως και τον Κατίδη κάποιος έπρεπε να τον συμβουλέψει, όχι να τον τιμωρήσουμε. Και για αυτό του συμπαραστέκομαι. Αν όντως πιστεύει στο ναζισμό είμαι κατά, αλλά, νομίζω ότι δεν πιστεύει», πρόσθεσε.

«KATIDIS Figlio di TROIA»
 
Με τον δικό τους τρόπο αντέδρασαν οι οπαδοί της Λιβόρνο στον φασιστικό χαιρετισμό με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ του επί της Βέροιας ο Γιώργος Κατίδης.
 
Οι οπαδοί της Ιταλικής ομάδας, γνωστοί για τις αριστερές τους πεποιθήσεις, ανέβασαν πανό στον αγώνα με τη Βίρτους Λαντσιάνο, τον πρώτο εντός έδρας μετά την κίνηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

image
 
Το πανό χαρακτηριστικά ανέφερε «KATIDIS Figlio di TROIA», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «κάθαρμα Κατίδη», ενώ λίγο πιο κάτω υπήρχε κι ένα πανό που έγραφε «ANTI NAZI Livorno».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οπαδοί της Λιβόρνο είναι αδελφοποιημένοι με την Original και κατά καιρούς έχουν και σημαίες της ΑΕΚ στις κερκίδες τους.