Κατεπείγουσα έρευνα αναφορικά με τα καπνογόνα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» στις 26 Οκτωβρίου 2014 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» διέταξε την Πέμπτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθάνασιος Ακριτίδης, με σχετική παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο κ. Ακριτίδης αναφέρει ότι «φίλαθλοι στον αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων».

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αντιπαραβάλλει στην εικόνα αυτή την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γιουβέντους, που είχε διεξαχθεί πριν το ντέρμπι λέγοντας ότι «δεν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο».

Ζητάει δε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στη ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο», ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Ads

Υπογραμμίζεται, τέλος ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα συγκεκριμένα επεισόδια.