Πολλά είναι τα ερωτηματικά προκαλεί  η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικό Οργάνου της Super League για αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ αλλά και την Ξάνθη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας στην οποία φέρονται να εμπλέκονται οι δυο ΠΑΕ.

Ads

Κι αυτό γιατί οι εν λόγω ποινές δεν προβλέπονται από το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ, το οποίο αντιθέτως προβλέπει τον υποβιβασμό όσων ομάδων εμπλέκονται σε τέτοιους είδους υποθέσεις. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε σπεύσει -εν μέσω παλινωδιών και με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη- να αλλάξει με «φωτογραφική» τροπολογία το πλαίσιο αναφορικά με τις  εν λόγω κυρώσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει  πως οι αλλαγές τίθενται σε άμεση εφαρμογή, καθώς βάσει των κανονισμών FIFA-UEFA ισχύει το αυτοδιοίκητο των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή λοιπόν οι επίμαχες μεταβολές δεν έχουν ενσωματωθεί στο Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ, οι ποινές που επιβλήθηκαν σήμερα βρίσκονται στην πραγματικότητα στο κενό, καθώς εφόσον οι δυο ομάδες κρίνονταν ένοχες θα έπρεπε να υποβιβαστούν.

Αυτός είναι πιθανότατα κι ο λόγος που οι περισσότεροι στον χώρο του ποδοσφαίρου εκτιμούν πως το θέμα έχει πολύ ακόμη δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή το κλίμα βάσει της τακτικής όλων των εμπλεκόμενων μυρίζει για μια ακόμη φορά «μπαρούτι».

Ads