Η Σίτι νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό που την δυσκόλεψε, είχε τις ευκαιρίες του στο δεύτερο μέρος, αλλά η εμφανής ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώθηκε στο γήπεδο.

Ads

Μέχρι το 80΄στο «Ιτιχάντ» ο Ολυμπιακός έψαχνε το όνειρο απέναντι στην πανίσχυρη και πάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι. Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει 1-1 στην επανάληψη, όμως τελικά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου
 
Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός 3-0
(12’ Φεράν Τόρες, 81′ Ζεσούς, 90′ Κανσέλο)
 
Πόρτο-Μαρσέιγ 3-0
(4’ Μαρεγκά, 28’ πεν. Σέρζιο Ολιβέιρα, 69′ Ντίας)
 
Η βαθμολογία
 
1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (9-1)
2. Πόρτο 6 (6-3)
3. Ολυμπιακός 3 (1-5)
4. Μαρσέιγ 0 (0-7)
 
Η επόμενη αγωνιστική (25/11):
 
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι (19:55)
Μαρσέιγ-Πόρτο (22:00)
 
Απέναντι σε τέτοιες ποιοτικές και επικίνδυνες να σε διασύρουν ομάδες όπως η «πανάκριβη» Σίτι, είναι σημαντικό να ξεκινάς με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η Σίτι είχε σκοπό να πιάσει ρυθμό από την αρχή, να σκοράρει νωρίς και να «καθαρίσει» το ματς και την υπόθεση πρόκριση όσο πιο γρήγορα γινόταν, ώστε να κρατήσει δυνάμεις και για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ.
 
Ο Ολυμπιακός είχε εντελώς παθητικό ρόλο (αναμενόμενο μέχρι ενός σημείου) στην αναμέτρηση, έδωσε πολύ χώρο στους γηπεδούχους και τους επέτρεψε να πιάσουν τέμπο δίχως όμως να πελαγώσει. Ωστόσο, δεν απέφυγε το εις βάρος του 1-0 πριν το τέταρτο.
 
Ο Τόρες απείλησε με τακουνάκι στο 7’ και είχε κεφαλιά αμέσως μετά, αλλά η τρίτη αποδείχθηκε και φαρμακερή. Στο 12΄αφού συνεργάστηκε ωραία με τον Ντε Μπρόινε, κάνοντας το ένα-δύο στην πλάτη Χολέμπας και Σισέ, εκτέλεσε τον Σα κάτω από τα πόδια για το 1-0.

Ads

Πλέον, οι «Πολίτες» είχαν πετύχει τον πρώτο τους στόχο και είχαν ράψει το παιχνίδι στα μέτρα τους εντελώς. Η Σίτι συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, δίχως πατήσει το γκάζι, χωρίς να παίξει στα κόκκινα.

Ο Ολυμπιακός, που δεν είχε τελική στο α’ ημίχρονο, μέχρι εκείνο το διάστημα δεν είχε απειλήσει και η πρώτη του επίθεση με αξιώσεις ήταν στο 18’, στην κόντρα με τον Ραντζέλοβιτς, που βρήκε τον Βαλμπουενά, με τον Έντερσον να καθαρίζει τη σέντρα του προ του Ελ Αραμπί.
 
Αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο μέρος πέραν του γκολ. Ο Στέρλινγκ σε ανοιχτό γήπεδο είναι μαέστρος και άδειασε τον Σεμέδο, προτού τον κόψει ο Ραφίνια την ύστατη στιγμή. Η Σίτι είχε κάποιες στιγμές που άφησε στη μέση ή μάλλον καλύτερα τις έσβησε ο Ολυμπιακός.
 
Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους, βάζοντας Πέπε και Μπρούμα αντί Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο μέρος, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και πίστη, πίεσε καλύτερα και ήταν σαφώς πιο απειλητικός.
 
Από πίεση ψηλά βγήκε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των Πειραιωτών, που κέρδισαν την μπάλα στο λάθος γύρισμα του Φόντεν στο 54’, αλλά ο Βαλμπουενά αστόχησε σε σουτ με τη μια από θέση βολής. Από αυτή η φάση δεν πήρε κάτι ουσιαστικό ο Ολυμπιακός, αλλά του έδωσε αυτοπεποίθηση και ώθηση.

Πλέον η αντίπαλη περιοχή δεν ήταν ναρκοπέδιο για τους πρωταθλητές Ελλάδος και έκαναν τη Σίτι να τους αισθανθεί. Στο 58’ με τον Ελ Αραμπί να μην φτάνει για λίγο στην μπάλα, ενώ ο Μαροκινός είχε καλή στιγμή και στο 61’, αλλά μπλόκαρε ο Έντερσον.

Η καλύτερη φάση για τον Ολυμπιακό ήταν στο 73’. Ο Χολέμπας έκανε μπάσιμο από τα αριστερά, αλλά δεν πήρε καλή απόφαση, αφού έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ και χάθηκε μία καλή ευκαιρία. Εκεί ουσιαστικά φάνηκε ότι κρίθηκαν όλα.
 
Ο Ζεσούς έγραψε το 2-0 στο 81’ με τρομερό σουτ από πλάγια θέση που αιφνιδίασε τον Σα, ο οποίος δεν προστάτεψε την κλειστή του γωνία.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα  και ο Κανσέλο στο 90΄έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με γλυκό σουτ εκτός περιοχής, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σα, σημειώνοντας το τελικό 3-0.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (82΄Κανσέλο), Στόουνς, Άκε, Ζιτσένκο, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (86΄Νμέκα), Τόρρες, Φοντέν (68΄Ρόντρι), Μαχρέζ (68΄Ζεσούς), Στέρλινγκ (82΄Μπερνάντο Σίλβα)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (46΄Πέπε), Καμαρά (73΄Μασούρας(, Εμβιλά, Βαλμπουενά (85΄ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46΄Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76΄Χασάν)

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
Βοηθοί: Χουάν Κάρλος Γιούστε, Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ (Ισπανία)
Τέταρτος: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο (Ισπανία)
VAR: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ  (Ισπανία)
AVAR: Γκιγέρμο Κουάδρα Φερνάντεθ (Ισπανία)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ