Εφιαλτική βραδιά και ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό, καθώς γνώρισε τη συντριβή 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλαίσια της φάσης των 16 του Europa Conference League.

Ads

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνά τους και «χάρισαν» (χωρίς υπερβολή) τέσσερα γκολ στην Μακάμπι, η οποία έφυγε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με εμφατική νίκη και πάνε στη ρεβάνς με την προίκα του 4-1.

Ολομόναχοι οι «εκτελεστές» των γκολ των φιλοξενούμενων και στα τέσσερα γκολ, βρήκαν δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία και πέρασαν ένα πολύ πιο εύκολο βράδυ απ’ ότι θα περίμεναν. Πολλά τα ζητήματα μεσοαμυντικά για τους Πειραιώτες, που είχαν έναν Έσε να τρέχει σε όλο το γήπεδο, τον Όρτα να είναι ο μόνος που προσπαθούσε να δημιουργήσει και τους έλλειψε το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς στη Σερβία, αλλά πλέον η πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League θα συνιστά ένα θαύμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο μετά από 7 διαδοχικές νίκες.

Ads

Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται πλέον στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο για την πρεμιέρα των playoffs.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επιλέγοντας τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Έσε, Τσικίνιο τα δύο εξάρια και μπροστά τους ο Όρτα, στα πλάγια οι Φορτούνης, Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Με 4-3-3 παρέταξε την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ρόμπι Κιν. Στην εστία ο Μισπάτι και οι Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμίας, Ρεβίβο στην τετράδα της άμυνας. Οι Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανισόφσκι στην τριάδα του άξονα, με τους Μίλσον, Ντάβιντα στα εξτρέμ και τον Ζαχάβι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Στον ύπνο έπιασε τον Ολυμπιακό η Μακάμπι Τελ Αβίβ, δείχνοντας άριστα διαβασμένη. Φόρτωσε τα άκρα των «ερυθρόλευκων» και κυρίως τη δεξιά πλευρά με Ροντινέι-Φορτούνη που υστερεί τακτικά και ανασταλτικά, βρίσκοντας γκολ μόλις στο 5’.

Ο Μίλσον έκανε κακή πάσα, όμως η μπάλα πέρασε πρώτα κάτω από τα πόδια του Έσε, μετά δίπλα από τον Ρέτσο και κατέληξε στον Ζαχάβι, ο οποίος εκτέλεσε για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από νέα αδράνεια στην ερυθρόλευκη άμυνα, ο Σαχάρ με κοντινό τελείωμα όντας αμαρκάριστος μετά το ριμπάουντ που πήρε από την επέμβαση του Πασχαλάκη έγραψε το 0-2.

 

Η αντίδραση ήταν άμεση από πλευράς Ολυμπιακού, αφού στο 13ο λεπτό η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μείωσε 2-1 με κεφαλιά του Ελ Κααμπί, στο ύψος του δευτέρου δοκαριού από σέντρα του Φορτούνη.

 

Ο κόσμος μπήκε ξανά στην εξίσωση, το πρέσινγκ άρχισε να γίνεται πιο έντονο και με σωστό συντονισμό από τους Πειραιώτες, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων. Η Μακάμπι ψαχνόταν διαρκώς στην ταχύτατη μετάβαση που διαθέτει ως ομάδα, είχε στοχεύσει τον Ροντινέι αλλά και τον Τσικίνιο στον άξονα και έβγαζε φάσεις.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δει την εστία του να παραβιάζεται για τρίτη φορά, με τον Μίλσον να περνά ξανά με ευκολία τον Ροντινέι και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ζαχάβι για το 1-3.

 

Ένα σκορ που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα και να βρουν ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός έψαξε τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι νωρίς στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 52ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Όρτα κράτησε πανέμορφα έξω από την περιοχή, τροφοδότησε ιδανικά τον Ελ Κααμπί, που βρέθηκε απέναντι από τον Μισπάτι, έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Μακάμπι έδιωξε με το ένα χέρι.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν την μπάλα, ωστόσο οι Ισραηλινοί απορροφούσαν την πίεση του Ολυμπιακού και διαχειρίζονταν το προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 63ο λεπτό ο Ρέτσος έπιασε κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο δεν απειλήθηκε ο τερματοφύλακας της Μακάμπι. Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και πέρασε τον Μασούρα αντί του Τσικίνιο, με τον Φορτούνη να παίζει “δεκάρι”.

Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει, η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρήκε κενά και τα αξιοποίησε. Οι Ισραηλινοί έτρεξαν στην αντεπίθεση, με τον Πέρετς να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 74′ έγινε το 4-1.

Ο Κανισόβσκι πήρε την μπάλα δεξιά της περιοχής, διένυσε λίγα μέτρα, έκανε το γέμισμα στην “καρδιά” της περιοχής, ο Πέρετς πήρε κεφαλιά και σκόραρε.

 

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να μειώσει το σκορ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο 89ο λεπτό ο Καρβάλιο έκανε πλασέ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Πορτογάλος είχε νέα καλή στιγμή στο 90+4′, όμως ήταν άστοχος. Έτσι, το βαρύ 4-1 έμεινε έως το φινάλε.

 

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μπεντλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67′ Μασούρας), Όρτα (84′ Ιμπόρα), Ποντένσε (78′ Καρβάλιο), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (84′ Αραμπί).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Κανισόβσκι (82′ Γκολάσα), φαν Όβερεμ (77′ Κάρζεφ), Πέρετζ, Νταβίντα (68′ Μπιτόν), Μίλσον (82′ Νταβιντζάντα), Ζαχάβι (77′ Τούργκεμαν)

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Βοηθοί: Σάιμον Μπένετ, Ίαν Χάσιν (Αγγλία)

4ος Διαιτητής: Τζον Μπρουκς (Αγγλία)

VAR: Κρις Κάβανο (Αγγλία)

AVAR: Τζάρεντ Γκάβαν Τζίλετ (Αγγλία)