Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς άφησε ο 1ος ημιτελικός ανάμεσα σε Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έπειτα από συναρπαστικό ματς αντάξιο της αξίας των δύο ομάδων, που είναι και τα φαβορί για την κατάκτηση του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού διασυλλογικού τροπαίου.

Ads

Πλέον η πρόκριση στο μεγάλο τελικό θα κριθεί στη  ρεβάνς, που θα γίνει στο Μάντσεστερ στις 17 Μαΐου.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έκανε καμία αλλαγή στον αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και είχαν τον έλεγχο αλλά και τις πρώτες καλές στιγμές. Στο 8’, ο Κουρτουά σταμάτησε το ωραίο σουτ του Ντε Μπρόινε έξω από την περιοχή, ενώ ο Βέλγος είπε «όχι» και στον Ρόδρι έξι λεπτά αργότερα.

Ads

Ακολούθησαν δύο προσπάθειες του Χάαλαντ (15’, 16’) που δεν προβλημάτισαν τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, η οποία από το 20’ και μετά κατάφερε να εξισορροπήσει την κατάσταση.

Ένα λάθος στην άμυνα των «πολιτών» στο 25’ έφερε την επικίνδυνη μπαλιά του Βινίσιους που σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Ντίας. Έντεκα λεπτά αργότερα όμως κανένας δεν μπορούσαν να σταματήσει το σουτ του Βραζιλιάνου.

Ο Βινίσιους πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, μετά από έξοχη προσπάθεια του Καμαβινγκά και με απίστευτο σουτ τίναξε τα δίχτυα του Έντερσον για το 1-0.

Η Σίτι ανέβηκε ψάχνοντας την άμεση ισοφάριση όμως δεν είχε τύχη, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 52’, όταν ο Κουρτουά σταμάτησε το σουτ του Ντε Μπρόινε από τα δεξιά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βέλγος είδε τον συμπατριώτη του να μπλοκάρει το νέο του σουτ, όμως τελικά η τρίτη ήταν και φαρμακερή.
Στο 67’, ο Γκουντογκάν τροφοδότησε τον Ντε Μπρόινε έξω από την περιοχή και εκείνος έπιασε ένα ασύλληπτο σε δύναμη σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουρτουά, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Η Σίτι έδειξε στη συνέχεια να «συμβιβάζεται» με την ισοπαλία, με τη Ρεάλ από την άλλη να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη. Αρχικά, ο Έντερσον απέκρουσε την κεφαλιά του Μπενζεμά (78’) και εν συνεχεία έβαλε όλη του τη δύναμη για να σταματήσει το τρομερό σουτ του Τσουαμενί (90’), κλείνοντας το ματς στο 1-1.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά, Μόντριτς (86’ Νάτσο), Κρόος (83’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά, Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Σίλβα, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ