Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι, για την 21η αγωνιστική της Basket League, έδωσε στους πράσινους την πρώτη θέση, μία στροφή πριν από το φινάλε του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ads

Έτσι, με δεδομένο ότι και η δεύτερη και η τρίτη και η τέταρτη, αλλά και η πέμπτη θέση είναι καπαρωμένες από τον Ολυμπιακό, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Άρη αντίστοιχα, γνωρίζουμε το σημαντικότερο μέρος του προγράμματος στον τρίτο γύρο της Α1, που μπαίνει από φέτος στη ζωή και στην καθημερινότητά μας.

Την έκτη θέση θα την πάρει η ΑΕΚ αν νικήσει το Περιστέρι στα Άνω Λιόσια, αν όμως οι κιτρινόμαυροι ηττηθούν και ο Κολοσσός νικήσει το Μαρούσι, οι Ροδίτες θα είναι αυτοί που θα μπουν από το παραθυράκι στη διαδικασία και θα αποφύγουν τους αιώνιους στον πρώτο γύρο των playoffs.

Συνεπώς, στην πρώτη αγωνιστική (30-31/3) ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός με τον Άρη στο ΣΕΦ και το Περιστέρι είτε με την ΑΕΚ, είτε με τον Κολοσσό.

Ads

Στη δεύτερη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το Περιστέρι, ο Προμηθέας τον Άρη και η ΑΕΚ ή ο Κολοσσός τον Παναθηναϊκό, ενώ στην τρίτη αγωνιστική που θα διεξαχθεί 13-15 Απριλίου θα γίνει το έβδομο ντέρμπι αιωνίων στη σεζόν, στο ΟΑΚΑ.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει στις 11/4 με την Άλμπα και ο Ολυμπιακός στις 12/4 με τη Φενέρμπαχτσε, το πιθανότερο είναι ο αγώνας να γίνει τη Δευτέρα 15/4.

Ας υπενθυμίσουμε το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν της Basket League 2023/24, η οποία περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του πρωταθλήματος πριν την έναρξη των playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των play-out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των play-out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται στην Elite League, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα playoffs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του πρωταθλήματος, έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο, θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των play-out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 θα συμμετάσχουν στα playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των playoffs οι αγώνες είναι best of 3, κρίνονται δηλαδή στις δύο νίκες. Αντίθετα, η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα,ενώ οι τελικοί του πρωταθλήματος θα είναι best of 5, κρίνονται δηλαδή στις τρεις νίκες.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός 84-79 παρ. (75-75 κ.δ.)

 

Περιστέρι – Άρης 84-62

 

Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

 

Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73

 

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

 

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

 

Η βαθμολογία

Η επόμενη (22η) και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου

Σάββατο 23/3

  • Άρης – Λαύριο 17.15
  • ΑΕΚ – Περιστέρι 20.15

Κυριακή 24/3

  • Κολοσσός – Μαρούσι 17.00
  • Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 17.15
  • Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 20.15

Δευτέρα 25/3

  • Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας 20.15