Ένα ωραίο μπασκετικό διήμερο ήταν αυτό της 20ης αγωνιστικής, ενώ απομένουν δύο ακόμη για το τέλος της κανονικής περιόδου (βέβαια με πολλές εκκρεμότητες αγώνων που έχουν αναβληθεί).

Ads

Είδαμε τον ΠΑΟΚ να νικάει τον Ιωνικό στη Νίκαια (84-83) χάρη σε τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν στα 7.7″, το Μεσολόγγι να “επιβιώνει” απέναντι στη Λάρισα (79-77) με μεγάλο σουτ του Γιαννούλη Χατζηνικόλα και το Λαύριο να κάνει το 3/3 απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία κέρδισε και στο ΟΑΚΑ (97-94 στην παράταση).

Στην κορυφή το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη, που θα παλέψει την επόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό για την πρωτιά της regular season. Ο Δικέφαλος του Βορρά, από την άλλη, ανέβηκε στο 11-8 και αγγίζει πλέον την πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου, μιας κανονικής περιόδου που έχει πάντως πολλές εκκρεμότητες.

Οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν το Περιστέρι την 21η αγωνιστική, την ομάδα που τους κυνηγάει για την πέμπτη θέση δηλαδή.

Ads

Ο Προμηθέας σημείωσε τρίτη σερί νίκη στο Περιστέρι αυτή τη φορά και ανεβαίνει συνεχώς ελπίζοντας να μην έχει νέες περιπέτειες με τα κρούσματα κορωνοϊού, ώστε να βρει αγωνιστικό ρυθμό εν όψει Play-off.

Tην ώρα μεγάλη μάχη γίνεται και για την παραμονή στη Basket League. To Μεσολόγγι επικράτησε της Λάρισας, ωστόσο θα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία μαζί της καθώς είχε ηττηθεί με 26 (84-58) στο κλειστό της Νεάπολης στο ματς του πρώτου γύρου.

Οι νεοφώτιστοι έχουν αγώνες με Προμηθέα εκτός και εντός με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ενώ η Λάρισα θα παίξει μέσα με Ηρακλή και έξω με Λαύριο. Αν το Μεσολόγγι πάρει μια περισσότερη νίκη από τους Θεσσαλούς, τότε θα τους στείλει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Εκεί πολύ δύσκολα θα βρεθεί ο Κολοσσός ή ο Άρης των έξι νικών ή ο Ηρακλής κι ο Ιωνικός των επτά. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για τα δύο τελευταία εισιτήρια προς τα play-off, στα οποία θα βρεθούν σίγουρα Λαύριο, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέας.

Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε κανονικά και τον αγώνα του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το παιχνίδι αναβλήθηκε πριν μερικές ημέρες, αφού πλέον ο “Γηραιός” έχει τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

ΑΕΚ – Λαύριο 94-97 (παρ.)

Κολοσσός – Άρης 83-72

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 83-84

Μεσολόγγι – Λάρισα 79-77

Περιστέρι – Προμηθέας 70-73

Η βαθμολογία

image

* Ο Προμηθέας και ο Παναθηναϊκός έχουν τρεις αγώνες λιγότερους, ο Ηρακλής δύο και οι Κολοσσός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Λαύριο από έναν.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής (προτελευταίας)

  • Κολοσσός – ΑΕΚ 10/4 στις 16:00
  • Άρης – Ιωνικός 10/4 στις 17:00
  • Προμηθέας – Μεσολόγγι 10/4 στις 17:00
  • Παναθηναϊκός – Λαύριο 10/4 στις 20:00
  • ΠΑΟΚ – Περιστέρι 11/4 στις 17:00
  • Λάρισα – Ηρακλής 11/4 στις 20:00

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής (τελευταίας)

  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 17/4
  • Λαύριο – Λάρισα 17/4
  • Ηρακλής – Προμηθέας 17/4
  • Μεσολόγγι – ΠΑΟΚ 17/4
  • Ιωνικός – Κολοσσός 17/4
  • Περιστέρι – Άρης 17/4

* Η ημερομηνία είναι ενδεικτική, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα