Ολοκληρώθηκε και η 20ή αγωνιστική της Basket League, με δύο ακόμη να απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου και τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, βάσει του νέου τρόπου διεξαγωγής (format).

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, θα παίξουν σε νέο γύρο πέντε αγώνων και οι υπόλοιπες έξι, θα αγωνιστούν στα playouts άλλους τόσους μέσω κλήρωσης.

Η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί στην Elite League, ενώ οι δύο που θα τερματίσουν υψηλότερα σε αυτό το γκρουπ θα παίξουν στα playoffs (συνολικά 8 ομάδες).

Στον α΄ και β΄ γύρο των playoffs οι σειρές θα κρίνονται στις δύο νίκες και στους τελικούς στις τρεις, ενώ η τρίτη ομάδα θα προκύπτει από μονό αγώνα.

Ads

Ο Παναθηναϊκός με εύκολη νίκη επί της Καρδίτσας παρέμεινε στην κορυφή με ρεκόρ 19-1 και πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ακολουθούμενος στη δεύτερη θέση από τον Ολυμπιακό, που σημείωσε τη 12η σερί νίκη του, ενώ οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν στο ΣΕΦ την προσεχή Πέμπτη, στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Από την άλλη, ο Άρης υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από το Μαρούσι, κι έχασε σημαντικό έδαφος για την τετράδα, στην οποία πατάει πλέον γερά ο Προμηθέας Πάτρας, που νίκησε στα Άνω Λιόσια την ΑΕΚ.

Ακόμη μεγαλύτερος χαμός γίνεται για την είσοδο στην εξάδα, με ΑΕΚ, Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ να είναι ισόβαθμοι στο 8-12, παλεύοντας για μία θέση. Τέλος, όσον αφορά τον υποβιβασμό, απόλυτο φαβορί παραμένει ο Απόλλων Πάτρας.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Λαύριο 84-63

 

Απόλλων Πατρών – Περιστέρι 63-74

 

ΑΕΚ – Προμηθέας 87-91

 

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 64-87

 

Άρης – Μαρούσι 67-73

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της επόμενης (21ης) αγωνιστικής

Σάββατο 16/3

  • Προμηθέας – Κολοσσός 16.00
  • Περιστέρι – Άρης 17.15
  • Μαρούσι – ΑΕΚ 19.00
  • Ολυμπιακός – Καρδίτσα 20.15

Κυριακή 17/3

  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 17.15
  • Λαύριο – Απόλλων Π. 20.15