Για υβριστικά συνθήματα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας αποβλήθηκαν ομογενείς φίλαθλοι από τον αγώνα της Μαρίας Σάκαρη με την Γιαπωνέζα Νάο Χιμπίνο για το αυστραλιανό Όπεν. 

Ads

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις από τον Τύπο της Αυστραλίας με την αστυνομία της Βιτόρια να επιβεβαιώνει ότι μία ομάδα 15 -20 ατόμων, αποβλήθηκε από το γήπεδο, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η Herald Sun της Αυστραλίας φιλοξενεί και δηλώσεις ομογενή που αποβλήθηκε καταγγέλλοντας τις Αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά: «Δεν κάναμε απολύτως τίποτα που να δικαιολογεί την αποβολή μας». 

Η Μαρία Σάκαρη, που για την ιστορία κέρδισε την αντίπαλό της και προκλήθηκε, υπερασπίστηκε πάντως αυτούς που βρέθηκαν στο γήπεδο για να τη δουν: 

Ads

«Ήταν εξαιρετικοί οι Έλληνες που με υποστήριξαν σήμερα. Σέβονταν τον αντίπαλο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, με υποστήριζαν με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενη που τους είχα στο πλευρό μου. Σεβάστηκαν τον αντίπαλο στο μέγιστο. Δεν άκουσα κάτι άσχημο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, δεν φώναζαν για παράδειγμα στα double faults ή στα λάθη. Το μόνο που φώναζαν ήταν break, break, break, αλλά αυτό το κάνουν όλοι. Εγώ είμαι εντάξει, είναι πολύ καλοί».

Σχετικά με τα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος της γειτονικής χώρας και το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι Έλληνες που αναστατώνουν τις εξέδρες είπε: «Έχουν μεγάλο πατριωτισμό, οπότε δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Το καταλαβαίνω, διότι νιώθουν πιο Έλληνες από εμάς, το οποίο είναι ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο. Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν έπαιζα εδώ χωρίς αυτούς. Μου αρέσει πολύ, με κάνει να παίζω ακόμα καλύτερα, πωρώνομαι περισσότερο και γι’ αυτό είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Ελπίζω να μη συμβεί, να συνεχίσουν να έρχονται στα ματς μας και να μας ενισχύουν».

Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε από τους φιλάθλους να τον στηρίζουν με κόσμια συνθήματα και να μην προσβάλλουν τους αντιπάλους του. 

Η Σάκκαρη ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε: «Δεν είδα τον αγώνα του Στέφανου. Έμαθα τι είπε και το καταλαβαίνω. Καθένας έχει διαφορετικό γούστο, είναι επιλογή του».