Συγκέντρωση στην αερογέφυρα της Λεπτοκαριάς, όπου σχεδιάζονται παράπλευρα διόδια από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», δύο χιλιόμετρα πριν τα διόδια της εθνικής οδού, ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν σήμερα κάτοικοι της περιοχής.

Ads

Οι διαδηλωτές θα κάνουν στη συνέχεια πορεία μέχρι το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαριάς και θα «ανοίξουν» συμβολικά τα διόδια, επί ένα δίωρο, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών. Η απόφαση της «επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων» είναι να μην παρακωλυθεί η συγκοινωνία.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία του σταθμού διοδίων στην είσοδο και στην έξοδο του συγκεκριμένου κόμβου, πριν από τα κανονικά διόδια, που σχεδιάζονται με στόχο να πληρώνουν και εκείνοι που ως τώρα χρησιμοποιούσαν την παρακαμπτήριο.

«Το πρωί θα ξεκινούσαν τα έργα, αλλά τελικά δόθηκε εντολή από την εταιρία να μη γίνει τίποτε ως το μεσημέρι. Οι δήμαρχοι Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, οι τέσσερις βουλευτές και εκπρόσωποι της επιτροπής συναντώνται για το θέμα αυτό στην Αθήνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και όλοι ελπίζουμε ότι θα δοθεί λύση που θα μας δικαιώνει», τόνισε το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων Ηλίας Τσολακίδης.

Ads