Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες κατά τα επεισόδια του Σαββάτου στο Βύρωνα. Οι τρεις κατηγορούνται για κακουργήματα και οι υπόλοιποι για πλημμελήματα. Έξω από την πρώην σχολή Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα ως ένδειξη συμπαράστασης.

Ads

Αναλυτικά, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βύρωνα, για τον θάνατο του ομογενή από την Αλβανία, Ν. Τόντι, 25 ετών, από σφαίρες αστυνομικών, και ακολούθησε πορεία στο Δημαρχείο. Σε επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία δεκαοχτώ άτομα προσήχθησαν, εκ των οποίων 11 συνελήφθησαν.

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε ΑΤΜ και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ρ/σ Στο Κόκκινο, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών και πολλά άτομα τραυματίστηκαν. Αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος Βύρωνα, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό κατήγγειλε ότι είδε αστυνομικούς να«χτυπούν ασύστολα έναν νεαρό, του είχαν ανοίξει το κεφάλι και τα αίματα έτρεχαν στο πεζοδρόμιο». Όταν ο ίδιος τους ρώτησε γιατί τον χτυπούν και γιατί δεν καλούν το 166, η απάντηση ήταν ότι είναι συλληφθείς. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και άλλο κόσμο ενώ οι αστυνομικοί αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας τραυματίας διαδηλωτής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί.