Την Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζει» η ΓΣΕΕ ως υπεύθυνη για την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Ads

«Με το ξεκίνημα της ομιλίας του Προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του Προέδρου και των άλλων στελεχών χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι πρόκειται για «άνανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση κατά του Οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος». «Η ΓΣΕΕ, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις προβοκατόρικες συμπεριφορές που τορπιλίζουν τους δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς θεσμούς της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση και καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Πεταλωτής: Ορισμένοι ωθούν στην κατάλυση των νόμων για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους παρουσία

Ads

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα. Άφησε αιχμές, ότι ορισμένοι επιχειρούν να αιτιολογήσουν την πολιτική τους παρουσία μέσω της κατάλυσης των νόμων.

«Βιώνουμε ιστορικά κρίσιμες μέρες για την χώρα και τους Έλληνες πολίτες» είπε, τονίζοντας ότι «σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές ο Ελληνικός λαός απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις σύνεση, σοβαρότητα και ψυχραιμία».

«Φαινόμενα βίας σαν τα σημερινά πρέπει να καταδικαστούν από όλους και κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες» τόνισε και επισήμανε ότι «η χώρα διαθέτει Σύνταγμα και νόμους και είναι απαράδεκτο κάποιοι να ωθούν στην κατάλυση τους απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους παρουσία». «Δυστυχώς, όπως φαίνεται, η έμπρακτη αντίθεση σε κάθε μορφής βία δεν είναι αυτονόητη για όλους», κατέληξε.

Χρυσοχοΐδης: Ατυχές περιστατικό και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο

«Το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο ήταν ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο. Ήταν μέρος προσπάθειας της Αστυνομίας να περιορίσει τα επεισόδια» αναφέρει στη σελίδα του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αντιπροσωπεία των αστυνομικών επισκέφθηκε τον κ. Γλέζο στο νοσοκομείο και του ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό. Η αντιπροσωπεία τού επέδωσε και την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητέ Κύριε Γλέζο, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας. Δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγγνώμη».