Η υιοθέτηση νόμου από την Ελλάδα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θα αποτελούσε «σημαντικό βήμα» για την εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής απόφασης – πλαίσιο, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, διευκρινίζοντας πως η επίτροπος ουδέποτε παρενέβη για την ουσία ή τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σχετικά με την ψήφιση του νόμου.

Ads

«Είναι θέμα των ελληνικών αρχών να τοποθετηθούν επί του ζητήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μ. Τσερκόνε.
 
Προ ημερών, η ίδια η επίτροπος αξίωσε με τον πλέον σαφή τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση ψήφιση ενός νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
 
«Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Απ’ ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό» υπογράμμισε. Επισήμανε τέλος, ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο (σ.σ. σχετική οδηγία που πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία των κρατών – μελών», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κ. Μάλστρομ.