Ads

Εκτός από την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ με τη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στράφηκε και κατά υπουργών και στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι «βόλευε» ημετέρους στην εταιρεία του ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λίγο πριν από τις εκλογές του 2009. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απάντησαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αλλά και καταγγελίες για διορισμούς από όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ- στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, η ΑΓΡΟΓΗ ιδρύθηκε το 1998 με έργο τους αναδασμούς και μέχρι το 2009 είχε 73 υπαλλήλους. Ωστόσο, ένα Σαββατοκύριακο, του Αύγουστο του 2009 έκανε προκήρυξη για 269 «εξειδικευμένους επιστήμονες» με έργο «τη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων».

Από τα βιογραφικά των προσληφθέντων γίνεται προφανές ότι τα 269 άτομα που πήραν τις θέσεις στην ΑΓΡΟΓΗ όχι μόνο δεν είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, αλλά δεν έχουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα για την εκτέλεση του έργου που τους ανατέθηκε και για αυτόν τον λόγο, ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι θα τους απολύσει. Πρόκειται για γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογους, οικονομολόγους, ανθρωπολόγους, ένα ναυπηγό, τεχνολόγους τροφίμων, κοσμετολόγους, μακιγιέρ, δασοπόνους, δεκάδες απόφοιτους Λυκείου, δεκάδες φοιτητές κι ένα ιδιοκτήτη μπαρ στα Τρίκαλα.

Ads

Ο κ. Πάγκαλος διάβασε ενδεικτικά τα παρακάτω ονόματα κομματικών στελεχών της Ν.Δ. που προσλήφθηκαν, όπως υπαινίσσεται, «παράτυπα»:

  • Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ
  • Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης
  • Σκιαδάς Χρήστος, γιος του γ. γ. Του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης
  • Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ
  • Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα
  • Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ
  • Τρίκας Γεώργιος, οδηγός του κ. Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη
  • Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ. Χατζηγάκη
  • Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη. «Σημειωτέον, πληρώνεται γιατί έχει σταλεί στην Κρήτη από την “ΑΓΡΟΓΗ”, ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουν δει στο μπαρ, είναι εκεί κάθε βράδυ», σημείωσε ο κ.Παγκαλος
  • Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ. Μπασιάκου
  • Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Χατζηγάκη
  • Φριγαδάκης Χρήστος, βαφτιστήρι του κ. Μαρκογιαννάκη
  • Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ. Στυλιανίδη
  • Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ. Σπαθή, δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.

«Ο φορέας θα καταργηθεί και οι 269 εργαζόμενοι θα απολυθούν γιατί προσελήφθησαν παράτυπα» τόνισε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι είναι γνωστή η ιστορία του φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την πρόσληψη, προεκλογικά, 269 ατόμων στη «συντριπτική τους πλειοψηφία» συγγενών συγκεκριμένων υπουργών της ΝΔ και συνεργατών τους.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι παρ’ όλο που υπήρξε εντολή της κ. Κ. Μπατζελή προς τον πρόεδρο του φορέα να μην προχωρήσει σε νομιμοποίηση, εκείνος το έκανε και υπέστη τις συνέπειες, δηλαδή έφυγε από τη θέση του.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι υπάρχει κατάλογος με τα ονόματα από όπου προκύπτει το μεγάλο «πανηγύρι», όπως ανέφερε, που έγινε εκεί.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης, αρνήθηκε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού ότι επρόκειτο περί κομματικών προσλήψεων, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης διέψευσε ότι ο Χρήστος Φριγαδάκης είναι βαφτιστήρι του. «Ο κ. Πάγκαλος θα πρέπει άλλη φορά να προσέχει. Δεν είπα ποτέ ψέμματα. Δεν το γνωρίζω το παιδί, πόσω μάλλον να είναι το βαφτιστήρι μου. Δεν έχει περάσει ποτέ το παιδί από το γραφείο μου. Ο κ. Πάγκαλος θα πρέπει, όπως είπε, εφ΄όσον δεν έχω καμία σχέση, να μου ζητήσει δημοσίως συγνώμη» δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας στο ρ/σ Σκάι 100,3, ο Μιχάλης Χαλκίδης δήλωσε ότι η ΑΓΡΟΓΗ δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη, ενώ απαντώντας στις καταγγελίες Πάγκαλου για την κόρη του, η οποία είναι υπάλληλος της ΑΓΡΟΓΗΣ, είπε ότι προσλήφθηκε το 1999. Ακόμα, κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με όλους όσους προσλήφθηκαν τελευταίοι στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι έγιναν προσλήψεις από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.