Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ads

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε για την υποψηφιότητα Κικίλια ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει επιλογές ήττας. «Αν πρασινίσει η Ελλάδα θα του λέω ότι έγινε εξαιτίας του», είπε για τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η πολιτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διαιρεί την παράταξη. «Ο κ. Σαμαράς είναι υπέρ της αφαίρεσης και της διαίρεσης, ενώ εγώ υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας ότι από το Μάρτιο είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών «να δούμε ποιες υποψηφιότητες κερδίζουν και την άλλη μέρα ο καθένας στο κονάκι του».

Ο κ. Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν μπορεί να μαζέψει όλους όσους είναι εκτός Νέας Δημοκρατίας σε ένα τραπέζι, ενώ ο ίδιος το μπορεί και απαντώντας σε ερώτηση αν θα αναμειχθεί στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που προκύψει θέμα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, είπε προσθέτοντας ότι αν δει τη Νέα Δημοκρατία να πηγαίνει προς τον γκρεμό αυτό δεν θα τον αφήσει αδιάφορο, καθώς η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι των γονιών του.

Ο κ. Καρατζαφέρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον κ. Σαμαρά να βρουν κοινούς υποψηφίους. Για τον κ. Τατούλη είπε ότι είναι συνταγή νίκης και αναρωτήθηκε «τί φοβάται ο κ. Σαμαράς». Για την Κρήτη αναρωτήθηκε γιατί η παράταξη να πάει τριχοτομημένη και πρότεινε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη. Για την υποψηφιότητα Ψωμιάδη ο κ. καρατζαφέρης έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι τον «στραπατσάρισε».

Ads

Για τον κ. Τζιτζικώστα είπε ότι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ δεν θα μπορούσαν να πάνε μαζί του, γιατί έχει πάρει συγκεκριμένες θέσεις απέναντι στο ΛΑΟΣ. Σε ότι αφορά την περιφέρεια Αττικής, είπε ότι αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως η επιλογή Κικίλια έγινε με κριτήρια νίκης είναι αφελής και επανέλαβε την πρότασή του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου ή του κ. Μίχαλου.

Για τον δήμο Πειραιά υπενθύμισε την πρότασή του για υποψηφιότητα Ανδριανόπουλου εξαρχής, ενώ για τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται την υποψηφιότητα του κ. Μελά, είπε ότι ο ίδιος έχει φάει με τον κ. Μελά τρεις-τέσσερις φορές το καλοκαίρι και τώρα είναι πολύ αργά. ” Τον κ. Μελά τον ευτέλισαν”, ενώ είπε ότι είναι αστεϊσμοί όσα του καταλογίζουν περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία με μισόλογα προσπαθεί αριστερά και δεξιά να δημιουργήσει θέμα Μαντούβαλου και ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην κινηθεί εναντίον κανενός υποψηφίου δημάρχου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Σε ερώτηση αν θα κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Κώστα Κιλτίδη, είπε πως είναι μια ιδέα, όπως και αυτή του κ. Βελόπουλου και άλλων στελεχών και πως ο Κώστας Κιλτίδης είναι πολιτικό στέλεχος με ψυχή και καρδιά.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε επίσης πως ο κ. Σαμαράς «προσπαθεί με μηχανισμούς να πει ότι είμαστε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ. Είναι δικό του το εξαπτέρυγο το κουβαλάει μαζί του από το ’93».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και τη φράση του επιχειρηματία ότι ποτέ δεν έχει λαδώσει πολιτικούς, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «ο κ. Κόκκαλης έχει χιούμορ»., ενώ για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από δύο εξεταστικές επιτροπές, είπε ότι «ο κ. Σαμαράς έχει μετρήσει καλά τις δικές του δυνάμεις, καλύτερα τις δικές μας και ξέρει ότι και μόνοι μας μπορούμε να υπερασπισθούμε την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή».

Επίσης, ανέφερε ότι αν δεν καλυφθεί ο κατάλογος των μαρτύρων του ΛΑΟΣ στην εξεταστική για τη Siemens το κόμμα του δεν θα συντάξει πόρισμα, ενώ στην υπόθεση του Βατοπεδίου είπε ότι «ο κ. Σαμαράς μπορεί να φοβήθηκε την τελευταία τοποθέτηση του κ. Βουλγαράκη».

Θετικός προς το ΛΑΟΣ ο Κιλτίδης

Θετικός στο ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, σε δηλώσεις του στον Real Fm. Ο ίδιος είπε ότι δεν χρειάζονται «λεονταρισμοί και ψευτονταηλίκια», καθώς και ότι η όποια απόφασή του, δεν θα έχει χαρακτήρα αντιπαλότητας έναντι της ΝΔ.

Ο κ. Κιλτίδης ασκησε δριμύτατη κριτική στη Ρηγίλλης για τα όσα συνέβησαν με την υποψηφιότητα του αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη: Τον αδελφό του τώρα τον θυμήθηκαν; Τώρα τον είδαν; Αλλά πώς να τον δουν, αφού δεν ήταν στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς». Διευκρίνισε ότι αν τελικά είναι υποψήφιος και δεν περάσει στον β’ γύρο, τότε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Εκτίμησε επίσης ότι η όποια υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο στην Κεντρική Μακεδονία ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν άνθρωποι στη ΝΔ, που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν «με δολοπλοκίες και τυχοδιωκτισμούς», για να μην πάνε καλά τα πράγματα.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής χαρακτήρισε εθνικό κεφάλαιο την Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι είναι η μοίρα της να αναλάβει πρωτοβουλία για την αναγέννηση της ευρείας κεντροδεξιάς. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Κ. Κιλτίδης τόνισε πως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Μίχαλου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛαΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στα γραφεία του κόμματος. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΛαΟΣ δήλωσε: «Για να μην υπάρχει ανεργία, πρέπει να υπάρχει δουλειά. Για να υπάρχει δουλειά χρειάζεται επιχειρηματικότητα. Για να υπάρξει επιχειρηματικότητα, χρειάζεται η μέριμνα του Κράτους. Σήμερα, ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζεται περίπου σαν εχθρός της πατρίδας. Είναι μία λάθος προσέγγιση η οποία έχει ένα μεγάλο κόστος. Ο επιχειρηματίας, κουτσά – στραβά θα επιβιώσει. Ο εργαζόμενος είναι εκείνος που θα χαθεί εάν δεν υπάρξει δουλειά. Άρα λοιπόν, η πολιτική η δική μας είναι η εξασφάλιση της δουλειάς προκειμένου να υπάρχουν θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως «Δυστυχώς, η κυβέρνηση με τις επιλογές της έχει καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα να αφανίσει το χαμόγελο, από ένα παλαιότερα, αισιόδοξο λαό. Δυστυχώς, υπάρχει μία μερίδα της επιχειρηματικότητας που η γλώσσα τους προτρέχει της διάνοιάς τους. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι η υγιής επιχειρηματικότητα θα κερδίσει την μάχη απέναντι σε πολιτικές και κρατικοδίαιτα, αεριτζίδικα συμφέροντα».