Ως «ευτελή» και «πρόχειρο λόγο» χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης τη φημολογία περί «εναγκαλισμού της Ανανεωτικής Πτέρυγας με το ΠΑΣΟΚ» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πολιτική οικολογία.

Ads

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως τάσσεται κατά μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα έχει διαβρωθεί από φιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει εδραιωθεί στη χώρα μας η πολυτασικότητα που χαρακτηρίζει τα αντίστοιχα κόμματα της Ευρώπης». Αναφορικά δε με τη φημολογία που θέλουν τους Ανανεωτικούς να έχουν ήδη επαφές με τους Οικολόγους Πράσινους, ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επικοινωνία, αναφέρθηκε ωστόσο σε δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου για ενδεχόμενη συνεργασία.

«Η Ανανεωτική Αριστερά αυτοπροσδιορίζεται και έχει τη δυναμική τής αυτόνομης παρουσίας της, προσφέροντας διέξοδο στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε επίσης ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η πολιτική του ΣΥΝ τον έβρισκε αντίθετο με την εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Ο –σε λίγες μέρες και επίσημα- πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε επίσης τα σενάρια που τον ήθελαν να φέρνει σε επαφή τους Ανανεωτικούς με τον Αλέκο Αλαβάνο.

Ads

Πυρά Παπαδημούλη κατά Αλαβάνου για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ως τον πιο φανατικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τον Αλέκο Αλαβάνο, τονίζοντας πως «προέχει να διαφυλάξουμε την ενότητα μας και όχι να διαλυθούμε».

Σε συνέντευξη του στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη ρήξη με την Ανανεωτική Πτέρυγα είπε πως«αν πάμε σε πολυδιάσπαση, θα βρεθούμε εκτός Βουλής και αδύναμοι στην κοινωνία».

«Την πρώτη ευθύνη έχει ο πρόεδρος. Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απομακρυνθεί ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε κι επίσημα την απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, να «αποσαφηνίσει» τις σχέσεις Συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Κοκκινίζουν» οι Πράσινοι, «πρασινίζουν» οι Ανανεωτικοί