Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Λαμίας μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με αφορμή τον προγραμματισμένο αγώνα χάντμπολ στις 15.00. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, αποφάσισε, εξαιτίας των επεισοδιών, την επ’ αόριστον αναβολή του Final Four του Κυπέλλου.

Ads

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκε στα γραφεία της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, το πρωί, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, πυρπολώντας ένα αυτοκίνητο, ένα περίπτερο, κάδους απορριμμάτων, ενώ έσπασαν και πέντε βιτρίνες. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και ζήτησε ενισχύσεις από την Αθήνα.

Για λίγη ώρα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν και πάλι, αυτή τη φορά εντός του κλειστού γηπέδου, μετατρέποντας τον χώρο σε πεδίο μάχης.

Ads

Τελικά η αστυνομία μπόρεσε να ελέγξει τους οπαδούς, βγάζοντας τους από το γήπεδο. Ωστόσο, ένταση συνέχισε να επικρατεί στην πόλη της Λαμίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν οπαδούς της ΑΕΚ στους δρόμους της πόλης. Τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο. Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατόπιν εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ. και της σύμφωνης γνώμης του Προέδρου της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω των θλιβερών εκτρόπων, ο αγώνας ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για το κύπελλο του Χάντμπολ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη Λαμία. Για τους ίδιους λόγους θα αναβληθεί το σύνολο των αγώνων της τελικής φάσης του κυπέλλου του Χάντμπολ.

Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση».

Απόψε στις 7 συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.