Για οφειλή εργοδοτικών εισφορών επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο η Ελένη Τεγοπούλου (αδελφή της Μάνιας Τεγοπούλου), την οποία συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Νέου Κόσμου, όπως αναφέρει το Έθνος.

Ads

Αφού οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου και της ασκήθηκε σχετική δίωξη για μη καταβολή εισφορών, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, για να οδηγηθεί στη σημερινή δίκη με βάση την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η σύλληψη της Ελ. Τεγοπούλου σχετίζεται με χρέη ύψους 266.357 ευρώ από εργοδοτικές εισφορές προς το ΙΚΑ με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της παλιάς «Ελευθεροτυπίας».

Σε βάρος της έχει υποβάλει μήνυση ο πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), Κ. Τσουπαρόπουλος, για χρέη που σχετίζονται με ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν τους τεχνικούς Τύπου, συνολικού ύψους 347.214 ευρώ (τα 258.639€ αφορούν εργατικές εισφορές). Η μήνυση είχε στραφεί εναντίον της Ελ. Τεγοπούλου με την ιδιότητά της ως προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας «Φωτοεκδοτική ΑΕ».

Ads