Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, προκειμένου να εξεταστούν τα ευρήματα από τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι μεταξύ άλλων διαπίστωσαν σωρεία φαινομένων κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος επί προεδρίας Παναγόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ αποφάσισε να απομακρύνει από τις θέσεις τους τον Γιώργο Υφαντή, γενικό οικονομικό διευθυντή της ΕΡΤ και τον Μιχάλη Πορτοκάλη, γενικό διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, και οι δύο στελέχη της διοίκησης Παναγόπουλου.

Ads

Το αποψινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αναμένεται να είναι μαραθώνιας διάρκειας, καθώς εξετάζονται μία προς μία οι διαπιστώσεις των ελεγκτών -οι οποίοι συνεχίζουν τον έλεγχο στο Ραδιομέγαρο- και αναμένεται να καταλήξουν σε αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ζήτησε αμέσως μετά τα πορίσματα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, θα δημιουργηθεί και μια ειδική επιτροπή που θα αποτυπώσει και θα καταλογίσει το αμέσως προσεχές διάστημα πλήρως τις ευθύνες που προκύπτουν για στελέχη και προσωπικό της ΕΡΤ (πειθαρχικές, πιθανές ποινικές κ.α.) και κάθε τμήμα που εμπλέκεται στη διαδικασία θα αναλάβει τα περαιτέρω.

Διαβάστε σχετικά: