Θα διαλεχθούν για το μέλλον της Κεντροαριστεράς ο Διονύσης (43), η Ευτυχία (39) κι ο Μανώλης (33).

Ads

Ακούγεται εύλογο να διαλογίζονται για το μέλλον πρόσωπα που όλοι μαζί είναι μόλις 115 ετών. Απορεί κανείς γιατί δεν παίζουν και τον Στέφανο (35) να συμπληρώσουν τα 150!

Θα πείτε αν τα κριτήρια ήταν απλώς η ηλικιακή φρεσκάδα, η εμπειρία στην δημόσια σφαίρα εξ απαλών ονύχων κι η συμπαθής σκηνική παρουσία τότε γιατί να απουσιάζουν της πρωτοβουλίας και άλλα διακεκριμένα πρόσωπα όπως κι η συμμαθήτρια Δόμνα Μιχαηλίδου (36) ή η Ειρήνη Αγαπιδάκη (45); Κι αυτές της ευρυτέρας κεντροαριστεράς θεωρούνται…

Το «ποιος απέναντι στον Μητσοτάκη;» δημιούργησε μια αμηχανία στα δύο εκ των τριών καταστημάτων (Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη). Αναφέρονται κατά ιστορική σειρά μιας κι ο Τρικούπης υπήρξε υπουργός του Κουμουνδούρου κι όχι το αντίστροφο.

Ads

Ακούστηκαν και βαριεστημένες φωνές που είπαν: Πάλι τυρί κουμπάρε;

Το ανέκδοτο και το νόημα

Υπάρχει ένα ανέκδοτο που μιλά για έναν γραφικό τύπο που στο διάλειμμα της δουλειάς έβγαζε κάθε μέρα να φάει ένα σάντουιτς και έλεγε στο διπλανό του:

– Όχι ρε γαμώτο, πάλι τυρί κουμπάρε! Τούτου επαναλαμβανομένου τον ρώτησε ο «κουμπάρος»:

– Επιτέλους γιατί δεν λες στη γυναίκα σου να σου βάζει και κάτι άλλο μέσα;

-Μόνος μου τα φτιάχνω!!! του απάντησε αφοπλιστικά ο αιτιώμενος

Έτσι επικράτησε για κάτι που επαναλαμβάνεται μονότονα, αν και στερείται νοήματος, να λέγεται η έκφραση: «Πάλι τυρί κουμπάρε;» Ωστόσο η συζήτηση περί κεντροαριστεράς κάθε άλλο παρά στερείται νοήματος.

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς από τον Σούνακ, τα τουρκικά F 16 και προσφάτως από το Ευρωκοινοβούλιο. Αντί όμως όλα αυτά προστιθέμενα στην αγανάκτηση των καταναλωτών για την ακρίβεια, των νέων για την στέγη, των αγροτών για το κόστος καλλιέργειας, των φοιτητών για το άρθρο 16 να δημιουργούν όρους ευδοκίμησης της κεντροαριστεράς σπρώχνουν τα πράγματα προς την ακροδεξιά, την εντός κι εκτός τειχών ΝΔ. Εύλογες λοιπόν οι ανησυχίες ότι κάτι το σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της κεντροαριστεράς Δανιμαρκίας μας.

Η μονοτονία του ποιός;

Η βαρεμάρα βρίσκεται στο ότι ξεκινά η συζήτηση από τα πρόσωπα και δη από εκείνο του επικεφαλής. Πόσω μάλλον όταν στην εκδήλωση πρωταγωνιστούν το φαβορί του Αυγούστου που είχε ξεμείνει από ενέργεια ωστόσο εντός 4μηνου δηλώνει και πάλι παρούσα στο ποιος/α θα ηγηθεί. Επίσης συμμετέχει και τις που του φώναζαν να μπει από την ορθάνοιχτη μπαλκονόποτρα και δίσταζε αλλά τώρα άλλαξε γνώμη και προσπαθεί να παραβιάσει το παράθυρο.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε το βλάσφημο ερώτημα να υπάρχει αλλά ως τελευταίο στην σειρά. Ορίστε μερικές ιδέες του τι θα μπορούσε να προηγηθεί ως μια ντουζίνα ερωτήσεις:

1. Χρειάζεται ακόμη η Κ/Α ή είναι μια ‘κατασκευή’ όπως υποστηρίζουν άλλοι;

2. Γιατί άραγε η Κ/Α ‘τον πίνει’ σε όλη της Ευρώπη;

3. Νοείται Κ/Α εν Ελλάδι με όσους σουρομαδιούνται ακόμη που δεν μπήκε φυλακή ο Αντρέας;

4. Χωράει κι η σημιτική παράδοση ή την έχει κληρονομήσει πλήρως ο αντίπαλος;

5. Τι ακριβώς έγινε με το χάσμα του 2015 και τους ΑΝΕΛ; Θα συναπαρτίσουν από κοινού την Κ/Α αγωνιστές και γερμανοτσολιάδες ή δεν ήταν ποτέ έτσι;

6. Με τα περί σκουπιδιών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε κάποια αποτοξίνωση; Οι διάφοροι πρωταγωνιστές όταν επιχείρησε να στεγάσει το αίτημα ο Τσίπρας μετά το 2019 τι είπαν, πως συνέβαλαν, τι άλλαξε, μετάνιωσαν και που στρέφονται τώρα;

7. Τι προβλέπεται με την αξιοπρέπεια των υφιστάμενων μορφωμάτων και των εκλεγμένων ηγεσιών τους;

8. Προς τα αριστερά μέχρι που μπορεί να φθάνει; Χωράει και το ΚΚΕ κι αν όχι, γιατί;

9. Με ποιο κριτήριο εξαιρούνται άλλα σχήματα όπως η ΠΛΕΥΣΗ;

10. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη αναβίωσης του αντιφασιστικού μετώπου;

11. Η εκλογή Κασσελάκη κι όσα την ακολούθησαν ανέδειξαν ένα θέμα διαδικαστικής αναξιοπιστίας

12. Τον πήχη των ευρωεκλογών τον θέτουν άραγε άνθρωποι που σκοπεύουν να συμμετάσχουν οι ίδιοι σ’ αυτές;

Συμπέρασμα

Πορευόμενοι νομοτελειακά προς τα Ηνωμένα(;) ψυχιατρεία της κοινής συριζαικής μήτρας (Κουμουνδούρου, ΝΕΑΡΙ, ΜΕΡΑ25, ΠΛΕΥΣΗ) διαπιστώνουμε ότι καμία διαθέσιμη εκδοχή δεν έχει βρει την απάντηση της κακοδαιμονίας.

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

(ΠΑΛΙ ΤΥΡΙ ΚΟΥΜΠΑΡΕ;)

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

(ΠΑΛΙ ΤΥΡΙ ΚΟΥΜΠΑΡΕ;)

Δεν βγάζουν καν κάποια υγιή αντίδραση! Αντιθέτως κινήσεις και συμπεριφορές δείχνουν να παρακμάζουν έτι περαιτέρω. Χάνεται ενίοτε η αίσθηση αξιοπρέπειας προσώπων, μέσων και διαδικασιών. Οπότε απομένει συναρτήσει της ακροτελεύτιας ερώτησης μόνο το παιδικό αστειάκι να απαντά στο ποιος; Ο παποιός! Ο παποιός! Άκου ποιος;